En drøm om Dale

Følgende visjon om et bærekraftig Dale stod i Sandnesposten tirsdag 13. mars

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


En drøm om Dale

Jeg drømmer om at det gamle hovedbygget blir et ordentlig slott og at de gamle frukttrærne får stå. At den gamle eiken ved veien innover dalen blir et symbol på bærekraft for området.

At nybygg ved fjorden blir klimanøytrale, tettbygde, vakre og fantastiske steder å bo. Med sjøbusser som frakter oss over fjorden til jobb og skole på en kollektiv, effektiv og sosial måte. At biler blir usynlige, gjemt under boligområdene!

Jeg drømmer om at landbruket inne i dalen blir opprettholdt og videreutviklet, med matproduksjon og beitende dyr. Fordi det er historisk på samme måte som hovedbygningen. Men enda mer fordi man ikke kan bygge en bærekraftig landsby oppå matjord! Nye driftsbygninger tilpasset den grønne landsbyen hadde gjort seg. Og at den lille, gamle kraftstasjonen innerst i dalen hadde blitt kafé.

Jeg drømmer om at de som bor på Dale i dag, de ureturnerbare som kan og vil bidra i det norske samfunnet, unge mødre med små barn og ungene som er vokst opp her, får være her. At ungene blir glade unger! At vi blir venner.

Bare slik vil landsbyen på Dale bli en god plass å bo, med en god historie – og med tro på framtiden.

Tove Rasmussen
Leder Sandnes Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**