Bedre klimaplan med forslag fra Venstre

Venstre fikk flertall for mange av sine forslag da bystyret behandlet klimaplan for Haugesund. Mange av forslagene var fellesforslag fra Venstre, Høyre og KrF, etter initiativ fra Venstre, men også rene Venstreforslag fikk flertall.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Venstre, sammen med Høyre og KrF sikret i utgangspunktet flertall for mange gode forslag da bystyret behandlet klimaplanen for Haugesund. Mange av forslagene fikk støtte fra et enstemmig bystyre, mens noen fikk støtte fra alle partier bortsett fra FrP.

Forslagene sikrer blant annet at kommunen vil ta initiativ til at kommunene på Haugalandet sammen vil søke å komme inn under belønningsordningen for kollektivtrafikk, slik at vi blir bedre i stand til å bygge ut gode kollektivløsninger i regionen. Videre vil kommunen prioritere innkjøp av el-biler, ladbare hybridbilder eller hybridbiler i sammenhenger der dette er mulig.

Vi vil også endre renovasjonsavgiftene slik at disse premierer abonnenter som på ulike måter bidrar til å redusere avfallsmengden. Flere ladestasjoner og hurtigladestasjoner for el-biler skal på plass, og vi fikk også flertall for at nullutslippsteknologi må tas i bruk i kollektivtransporten. Videre vil kommunen ta initiativ til et samarbeid med Kolumbus for å styrke kollektivtilbudet.

Både passivhusstandard og plusshusstandard skal vurderes når kommunen planlegger nybygg, og kommunen skal ta initiativ til å styrke nærskipsfarten i regionen, i samarbeid med den maritime næringen.

Venstre fikk også gjennomslag for ordninger som gjør det lettere og bedre å være syklist i Haugesund. Et flertall bestående av Venstre, Ap, Frp, SV og PP gikk inn for en skjerping av kravene til antall sykkelparkeringsplasser i næringsbygg og bygg med flere boenheter, å gi mulighet for frikjøp for bilparkering ved å anlegge flere sykkelparkeringer og at det skal bygges overbygde og tyverisikre parkeringsplasser for sykkel i sentrum og ved kollektivknutepunkt, som Flotmyr.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**