Forebyggende mistillit!

Nestleder i Frogner BU Christoffer Torris Olsen, hadde et innlegg i Aftenpostens aftenutgave onsdag hvor han går i rette med Oslopolitiets narkorazziar på Oslos skoler. Han mener at begrensning av politiets makt er grunnleggende i et liberalt demokrati – rettsstaten slutter ikke der skolegården begynner. Tvert imot.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**


Christoffer Torris Olsen er fortørnet over at det er fritt fram for politiet å ransake elever – politiet opererer med en slags blankofullmakt som ville vært utenkelig i andre sammenhenger. Over tusen elever har oppleve dette de siste årene.

– Autoriteter på jusfeltet sier aksjonene er ulovllige; mange elever sier frivilligheten ikke er reell fordi de føler press, redsel og sjokk. Politiet har selv brukt betegnelsen “antakelig lovlig” om disse aksjonene, tordner Olsen.

– Vi får ikke ungdommene våre bort fra rus ved å vise at de behandles etter andre regler enn andre borgere, understreker Christoffer Torris Olsen.

Utdanningsetaten har slått fast at Osloskolen skal være narkotikafri og har godkjent de omstridte aksjonene. Det er likevel et overtramp å ransake elever uten at det foreligger konkret mistanke; hvis det ikke er greit i samfunnet ellers – er det heller ikke greit på en skole, sier Christoffer Torris Olsen.

– Skolen er demokratiets arnested; elever skal vises tillit og oppleve å bli behandlet som andre folk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**