Vil ha flere gratis parkeringsplasser

Venstres Karl M. Buchholdt vil ha flere plasser for gratisparkering i Levanger sentrum. Han tar opp saken i formannskapet på onsdag. Rådmannen har innstilt negativt på en ordning med bruk av parkeringsskiver i Levanger. Buchholdt mener at parkeringsavgiften er en hemsko for utviklingen i Levanger by og vil arbeide for flere parkeringsplasser med gratis parkering for de som skal handle i sentrum, noe som er praksis i nabokommunene Stjørdal og Verdal.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

Gjennom flere år har parkeringsavgiften fungert som en hemsko for utviklingen i Levanger sentrum. På flere kommunale parkeringsplasser i byen kreves det inn avgift for lang- og korttidsparkering med bil.

-Venstre vil legge til rette for økt handel i byen og færre avgiftsbelagte parkeringsplasser for kundene er et virkemiddel for å nå dette, sier Buchholdt. Han synes for eksempel at det er merkelig at det legges til rette for å selge årskort for parkering på Øvre og Nedre Torv, to av byens mest sentrale parkeringsplasser, ikke blir bedre tilrettelagt for kundene. -Slike parkeringsplasser plassert sentralt i Levanger bør i større grad tilrettelegges for de som skal handle i sentrum, sier Buchholdt.

-Ved flere budsjettforslag de siste årene har Venstre fremmet alternativt forslag om parkeringsavgift, sier Buchholdt. Han mener at parkeringsavgiften er en hemsko for utviklingen i sentrum, og sier at en endring i parkeringsavgiften er viktig for å skape en levende by. Buchholdt mener det finnes flere måter å endre ordningen på. -I tillegg til mer totimers gratisparkering er det også behov for å se på andre muligheter for langtidsparkering i sentrum, avslutter Karl M. Buchholdt i Levanger Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**