Noen lever godt

I et debattinnlegg i Avisa Nordland den 8. desember tar Trud Berg (Ap) for seg noen av endringene i posisjonens budsjettforlag. Kommentarene tar i hovedsak for seg endringer i støtte til kultursektoren, men disse endringene må sees i sammenheng med andre prioriteringer i budsjettet og en drøftning av hva som er kommunens primære oppgaver.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Bodø kommune er i en utfordrende økonomiske situasjon. Utgiftssiden domineres av lønnskostnader, og handlingsrommet på inntektssiden som er svært begrenset. I denne sammenheng er man nødt til å prioritere mellom en rekke ikke-lovpålagte oppgaver. Når Trud Berg (Ap) savner støtte til for eksempel Kirkemusikksenter

Barn, kreativ, skole

Foto: Microsoft

Nord, så er det verdt å merke seg at i det budsjettet som Venstre har vært med på å forme i stedet prioritert å øke bevilgningene til det psykiatriske dagsenteret Villa Vekst.

Videre trekkes det fram at reduksjoner til kulturlivet vil gjøre Bodø til en mindre attraktiv by. Trud Berg glemmer her at det i hovedsak er utdanning og jobb som gjør at folk velger å flytte på seg, og at det beste grepet en kommune kan gjøre er å legge forholdende til rette for et verdiskapende næringsliv. Og med arbeidsplasser følger kreative og engasjerte arbeidstakere som er med å skaper et levende kulturliv – i det sivile samfunn.

Politikk handler om å prioritere. Venstres politikk har alltid vært å prioritere folk. Å prioritere kulturtilbud framfor helse og omsorg betyr i praksis en prioritering av den store middelklassen framfor de aller svakeste i samfunnet – en middelklasse som allerede klarer seg svært godt.


Trond Danielsen
Bodø Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**