Innlegg: Venstre vil redde Aladdin

Venstres kulturpolitiker Cecilie Nissen har i dag på trykk et leserinnlegg i Fædrelandsvennen om partiets kamp for å redde Aladdin. I Venstres forslag til handlingsplan og budsjett for Kristiansand kommune de neste fire årene, er det lagt inn midler til å utsette salget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Cecilie Nissen portrett

Det tar lang tid å bygge opp gode fagmiljøer, men kan ta kort tid å rive dem ned. Derfor vil det være uklokt å selge Aladdin nå. Det er få andre steder i byen som er like godt egnet til å huse dette miljøet.

Aladdin inneholder i dag et aktivt og allsidig fagmiljø. Sørnorsk filmsenter, Cinemateket, Norsk forfattersentrum, Norsk skuespillerforbund, Penelopefilm og fem freelancere/grupperinger innenfor turneteater, filmproduksjon, kultur- og festivalproduksjon driver sin virksomhet i bygningen. Kommunen har vedtatt å selge bygget, men med et så levende miljø er det relevant å tenke om igjen om Aladdins fremtid, både for å sikre gode kår for institusjonene som allerede finnes der, og for å vurdere videre utvikling.

Byen sliter med dårlig økonomi, men det betyr ikke at man skal spare seg til fant og hindre at et kulturliv som fungerer fortsatt skal få utvikle seg.

Vi ønsker mer liv i Kvadraturen, og da er kulturlivet et viktig element. Kulturaktivitetene i Aladdin skaper liv og bidrar til å gjøre Kvadraturen unik. Aladdin ligger midt i byens kulturakse mellom torget og Odderøya, og er med på å binde Kilden sammen med byen.

Kristiansand Venstre ønsker at Aladdin fortsatt skal brukes til kulturformål, og gå derfor ikke inn for salg av bygget.

Cecilie Nissen
Kulturpolitiker
Kristiansand Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**