— Et stramt, men godt budsjett

Skedsmo kommunes budsjett for 2012 ble vedtatt i kommunestyremøtet på onsdag. — Innenfor et snevert handlingsrom har vi gjort grep for å være bedre forberedt på Samhandlingsreformen, og vi har funnet rom for en rekke mindre tiltak som kan ha stor betydning. Men det er dessverre ikke rom for nye, store tiltak i neste års budsjett, sier Venstres gruppeleder og varaordfører, Boye Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Lommebok, penger

Foto: Microsoft

Les talloppstillingen her

I budsjettavtalen mellom Venstre og Arbeiderpartiet, SV, KrF og Senterpartiet, er det oppfølging av Samhandlingsreformen og prosjektering av Nye LIBOS som har fått størst prioritet. I tillegg er det lagt inn midler til å styrke det frivillige arbeidet i regi av Home-Start og til å sikre gode støttevilkår for lag og foreninger.

Det er funnet rom til videreføre opplevelseskortet, som har til hensikt å gi adgang til kulturopplevelser ungdom som kommer fra økonomisk vanskeligstilte familier. Innsatsen for å bedre integrering styrkes også.

— Vi har valgt å prioritere tiltak som bygger opp under frivillighet, og som bidrar til bedre integrering, sier Bjerkholt.

I budsjettet er det også satt av ekstra midler til byforskjønning og næringsutviklingstiltak.

— Kommunens evne til å levere gode tjenester til innbyggerne også i fremtiden, er avhengig av at vi får til en positiv by-og næringsutvikling som gjør at vår kommune fremstår som attraktiv for besøkende, for tilflyttere og for bedriftsetableringer. Derfor er det viktig at kommunen spiller på lag med næringslivet og støtter opp under gode tiltak som kommer alle tilgode, utdyper Bjerkholt.

På investeringssiden er det lagt inn en full oppgradering av Sørum Fritidsgård, noe som har vært en viktig sak for Venstre lenge. — Spesielt fra et dyreetisk perspektiv, er jeg svært glad for at spiltauene nå blir erstattet med bokser, slik at vi unngår flere dyretragedier i stallen på Sørum, sier Bjerkholt.

I handlingsprogrammet for fireårsperioden er det også lagt inn en utfasing av oljefyrer i kommunale bygg og etablering av ny bypark i Kirkegata 10/12 innen 2014.

— I tillegg ligger det jo allerede inne store investeringer i ny skole på Strømmen som skal komme i 2014, og vi ser snart behovet for en ny skole i Lillestrøm. Det vil være trange budsjetter i årene som kommer, men jeg mener at vi innenfor de rammene vi har, har klart å få på plass en veldig god prioritering, avslutter Bjerkholt.

Det omforente budsjettforslaget som ble vedtatt på onsdag tar utgangspunkt i rådmannens budsjettforslag, og endrer på dette. Rådmannens budsjettforslag finner du på Skedsmo kommunes hjemmeside.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**