Vil ha forskuttering av gangvei Åsen — Åsenfjord

Venstre vil at fylkeskommunen skal åpne for kommunal forskuttering av trafikksikkerhetstiltak på fylkesveien mellom Åsen og Åsenfjord. Det foreslo Venstres Andre N. Skjelstad i fylkestinget på torsdag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

André N. Skjelstad

Foto: Rune Kongsro

Saken ble behandlet som et tilleggsforslag til fylkeskommunens budsjett for 2012 på torsdag. "Nord-Trøndelag fylkeskommune vil åpne for kommunal forskuttering av gang- og sykkelvei mellom Åsen og Åsenfjord i Levanger kommune" er partiets forslag til vedtak.

-Venstre vil bedre fremkommeligheten og øke trafikksikkerheten på denne strekningen. Samtidig vet jeg at veien er smal, noe som resulterer i at det ikke gåes eller sykles i det hele tatt, sier partiets fylkestingsrepresentant Andre N. Skjelstad. Ordfører Robert Svarva har tidligere bedt fylkeskommunen om å få forskuttere penger til å bygge gangveien, men klarer ikke å få gjennomslag.

Farlige veiforhold!

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

Venstres lokallagsleder i Levanger, Karl M. Buchholdt, mener at fylkeskommunen nå må vise ansvar slik at Levanger kommune kan forskuttere trafikksikkerhets-utbedring med gang- og sykkelvei på deler av Frostaveien. —Forholdene er så farlige at skolelever har blitt sendt med buss, selv om avstanden er kortere enn det som kreves for å få skoleskyss, sier Buchholdt, som også viser til at tiltaket gjennom mange år har blitt prioritert i kommunens trafikksikkerhetsplan. Forslaget ble nedstemt av de andre partiene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**