Forlengelse av Stokka nå!

Fylkestinget i Nordland vedtok i dag en uttalelse som anmoder regjeringen å instruere Avinor til å gjennomføre forlengelsen av Sandnessjøen lufthavn, Stokka, innen utgangen av 2012. Videre at prosjektet fullfinansieres gjennom revidert statsbudsjett for 2012. Les hele uttalelsen ved å klikke deg videre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Ferdigstill Sandnessjøen lufthavn — Stokka til 1199m nå!

Nordland Fylkesting registrerer den positive og raskt økende utvikling som er gjeldende ved Sandnessjøen lufthavn. For å møte den stadig økende passasjerutviklingen ved denne lufthavnen er det viktig å fremskynde ferdigstillelsen av rullebanen til 1199 meter.

Dette vil møte det behovet som spesielt den petroleumsrettede næringsutviklingen i regionen er avhengig av. Det vil også være avgjørende for Nordland fylkes petroleumsstrategi som har definert mål om økt petroleumsrelatert aktivitet i regionen.

Nordland Fylkesting vil med dette følge opp den uttalelse som ble vedtatt om samme sak i februar 2011 og ber regjeringen instruere Avinor til å gjennomføre prosjektet ved siden av de prioriteringer som legges i Nasjonal Transportplan 2014-23.
Fylkestinget i Nordland ber om at prosjektet søkes gjennomført innen utgangen av 2012 og at dette fullfinansieres gjennom revidert statsbudsjett for 2012.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**