Flertall for flere av Venstres forslag i budsjettet

I en noe opphetet budsjettdebatt i bystyret i går fremmet Venstre flere forslag som ble enstemmig vedtatt. Blant annet fikk vi gjennomslag for at det skal utredes en ordning der alle assistentene ved skolene i Haugesund får planleggingstid.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Lommebok, penger

Foto: Microsoft

Selv om det ikke var de store forskjellene på retningen i de ulike budsjettforslagene som ble behandlet i bystyret i går, var det likevel en ganske opphetet debatt. I en vinterkald bystyresal steg temperaturen flere grader da budsjettet kom opp som siste sak. Debatten om budsjettet varte i nesten tre timer.

Det var særlig Arbeiderpartiets mange ulike tekstforslag som fikk flere representanter til å reagere. Venstre karakteriserte mange av forslagene som ønske om god jul og godt nyttår, og la til at Venstre for egen del regnet med at det ville bli anledning til å markere saker gjennom ytterligere tre budsjettbehandlinger denne perioden. Venstre hadde derfor lagt vekt på å fremmer langt færre saker, men med betydelig større politisk innhold.

May Britt Vihovde pekte på at det i Venstres forslag til budsjett lå en balanse mellom en stram og forsvarlig økonomisk politikk, og et ønske om å yte best mulig tjenestetilbud til byens borgere. Venstres budsjett ville redusere låneopptaket med over 33 millioner kroner, samtidig som det sikret grunnleggende tjenester for borgerne.

Flertallet i bystyret gikk inn for flere av Venstres forslag. Blant annet fikk vi støtte for at tilbudet om leirskoleopphold ved overgangen mellom barnetrinn og ungdomstrinn skal skjermes, at det skal rapporteres jevnlig til bystyret om innføringen av samhandlingsreformen og at det skal utarbeides plan for utplassering av flere søppelstativ i byen.

De viktigste forslagene Venstre fikk gjennomslag for var at det skal utredes en ordning med planlegging og samarbeidstid for assistentene i skolen, og at det skal utarbeides et mastergradsprogram for lærere i skolen i Haugesund.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**