Vindfanger årets kommuneprofil

Venstres Iver Nordseth, tidligere ordfører på Smøla, er kåret til Årets kommuneprofil 2011 av Kommunal Rapports lesere. — Jeg synes det er trivelig, skikkelig trivelig, både for meg og Smøla. Det er en anerkjennelse av det arbeidet som er gjort i kommunen, sier han til Kommunal Rapport.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Iver Nordseth

Iver Nordseth
Foto: TK Arkivfoto

Iver Nordseth

Iver Nordseth
Foto: VHO

Nordseth fikk bl.a. konkurranse av kriseteamleder Jane Nordhagen i Hole, som sto midt oppe i hjelpearbeidet da tragedien på Utøya rammet 22. juli. Da avstemningen ble avsluttet søndag, hadde Nordseth fått 5.713 stemmer mot Nordhagens 5.072 stemmer.

Fanget vinden
Etter 20 år gikk Nordseth i høst av som ordfører. Han etterlater seg tydelige spor i lokalsamfunnet, og blir bl.a. husket som ordføreren som fikk landets første vindmøllepark til sin kommune. De 66 vindmøllene var lenge Europas største vindmøllepark.

• Les: Smølamannen fanget vinden

Nordseth beskrives som primus motor for å få til disse investeringene, gjennom spleiselag mellom kommune, fylkeskommune, departementer og Statkraft.

— Vi må vel være så ubeskjedne å si at vi har hatt en snuoperasjon her ute de siste 10—15 årene. Vi har skiftet til en offensiv spillestil, og det har skapt optimisme og selvtillit hos folk, sier Nordseth til Kommunal Rapport.

Samhandling
– Jeg håper at flere nå får øynene opp for det vi har holdt på med på Smøla, og at det er en aktiv og god kommune. Vi har hatt en kjempegod samhandling mellom det politiske og administrative i mange år, sier Nordseth til Kommunal Rapport.

Iver Nordseth ble i høst gjenvalgt til fylkestinget i Møre og Romsdal. Ved fylkestingsvalget fikk Venstre 7,5 prosents oppslutning, og Møre og Romsdal er det fylket Venstre har høyest oppslutning.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**