Norge faller på klimaranking

Norge faller på årlig rangering av lands klimapolitikk. – Dette viser at det er behov for Venstres klimapolitikk, og jeg forventer at Solheim nå studerer vårt forslag til klimamelding nøye. Nå må regjeringen slutte å lene seg tilbake på kutt i utlandet og begynne å gjøre jobben hjemme, sier Trine Skei Grande, leder i Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


CCPI har rangert lands klimapolitikk
Climate Change Performance Index er en årlig rangering som legges fram av en gruppe europeiske miljøorganisasjoner. I årets rangering har Norge falt fra 5. til 15. plass, på grunn av økende utslipp på hjemmebane. Rapporten ble presentert i Durban 6. desember.

– Climate Change Performance Index viser oss tydelig tre ting: Klima må tilbake på dagsorden i Norge, vi har ingen grunn til å lene oss tilbake og kun henvise til kutt i utlandet og vi trenger politisk lederskap som er tydelige på hvilken omstilling Norge skal gjennom, sier Trine Skei Grande, leder i Venstre, som er til stede i Durban og følger klimaforhandlingene.

Ecologia

Foto: Danilo Prudêncio Silva (Creative Commons)

Venstre vil ha kutt hjemme
Statsbudsjettet for 2012, som blir behandlet i disse dager i Stortinget, inneholder ingen nye forslag til virkemidler som vil redusere klimagassutslippenet — tvert i mot går regjeringen inn for å øke utslippene neste år.

– Utslippene vil fortsette å øke i Norge under dagens regjering og det er ikke godt nytt for verken klimaet eller regjeringen som ellers er veldig opptatt av hvordan Norge gjør det på internasjonale rangeringer, sier Skei Grande.

Venstre er så utålmodige i klimapolitikken at de nylig valgte å legge frem sin egen klimamelding.

Trine Skei Grande

Foto: Marianne Marthinsen

– Venstre har vist at det er mulig å kutte klimagassutslippene i Norge i tråd med forskernes anbefaling. Men det krever partier som er villige til å prioritere klima, selv i vanskelige økonomiske tider, sier Skei Grande.

Her finner du rangeringen.
Her finner du Venstres klimamelding.

I media:
Politisk.no om Norge dumper på internasjonal klimakåring.
NRK om Norge raser på klimaranking.
Bergens Tidende om Norge raser på global klimaranking

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**