Holmenmodellen presenteres på et åpent møte mandag

Mandag 12. desember kl 1900 – 2100 presenteres den foreliggende modell av Holmenprosjektet i et åpent møte på Risør Rådhus. Utbygger stiller bl.a. med arkitekt som tar en ny gjennomgang av modellen slik at publikum kan få den samme informasjon som tidligere er gitt til formannskap og administrasjon.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Mandag 12. desember kl 1900 kan du se utbyggers modell av Holmen på Risør Rådhus

Mandag 12. desember kl 1900 kan du se utbyggers modell av Holmen på Risør Rådhus
Foto: Jan Einar Henriksen

I den pågående avisdebatt har bruk av kommunal forkjøpsrett eller ikke blitt blandet sammen med utformingen av det løpende utbyggingsprosjektet hvor det allerede foreligger lovlig fattede politiske beslutninger om regulerings- og utbyggingsavtaler. det oppfattes av mange som et forsøk på omkamp og det er uheldig.

Til uken skal Risør bystyre diskutere hvorvidt Risør kommune skal gjøre bruk av sin forkjøpsrett eller ikke. Dersom bystyret vedtar frafalle forkjøpsretten, som først utløses dersom Lindstøl som majoritetseier av Solsiden 1 selger seg ned under 50 % eierskap, er det i tråd med rådmannens innstilling i saken. Skulle bystyrets flertall imidlertid gå for å gjennomføre forkjøpsretten dersom Lindstøl som majoritetseier av Solsiden 1 selger seg ned under 50 % eierskap, vil det igjen kreve at bystyrets flertall finner inndekning for kjøpesum og de forpliktelser det nye eierskapet måtte medføre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**