Venstre fikk støtte til flere helsesøstre i Askerskolen

Under budsjettbehandlingen i Asker kommunestyre i kveld fikk Venstre flertall for flere helsesøstre i Askerskolen. Venstre foreslo en økning på 3 millioner kroner til flere helsesøstre. Flertallskoalisjonen kom Venstre i møte og et flertallsforslag medførte en økning på 1,3 millioner kroner til flere helsesøstre i Askerskolen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Venstre har under budsjettbehandlingen arbeidet for en vesentlig oppgradering av kapasiteten til skolehelsetjenesten i Asker. Etter rådmannen la frem sitt forslag til Handlingsprogram stilte Venstre spørsmål til rådmannen om antall ansatte i skolehelsetjenesten. Vi fikk blant annet følgende svar:

Situasjonen i Asker i dag:
•11,45 stillinger i grunnskolen 1-10.klasse. Normtallet er 23,36. Det største avviket er i barneskolen — lite/intet avvik på ungdomstrinnet.
•Årsverk 2010 helsesøstre pr 10 000 innb. 0-5 år er i følge Kostrarapport 15. juni 2011 slik:27,8 årsverk i Asker, og 57 årsverk i Bærum og kommunegruppe 13.

Svaret fra rådmannen viser nødvendigheten av en styrking av skolehelsetjenesten i Asker. Vi vil prioritere skolehelsetjenesten i de neste års kommunebudsjetter, for å få antall stillinger opp på normalt nasjonalt nivå. Vi foreslo dermed en kraftig styrking på 3 mill første år og ytterligere styrking de tre neste årene. Vi vil doble antall helsesøstre fra 12 til 24 stillinger, slik at vi kommer på normtallet. Asker Venstres forslag vil gi en styrking på seks stillinger i 2012 og nye seks stillinger i 2013.

En reell satsning på tidlig intervensjon krever en helsesøstertjeneste som er robust og stor nok. Helsesøstre har en viktig rolle i skolen og i kommunens helsearbeid og forebyggende helsearbeid. Skolen er barnas arbeidsplass. Der er alle barna og både forebygging, støtte og behandling kan skje i tilknytning til skole.

Helsesøster har en bred kompetanse som kommunen må benytte i for tidlig innsats. Både somatiske og psykiske helseplager og lidelse kan forebygges og behandles, men da trengs det kompetent personell der alle barna er. Tilstedeværelse av helsesøstre gir også skolen en trygghet på at helseproblemer blir vurdert og ivaretatt.

Se link til tdiligere sak om Venstres kur for bedre skolehelsetjeneste i Asker.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**