20 mill. mer til skoledrift

Fylkestingets opposisjon vil ha en sterkere satsing på videregående skoler i Nordland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


kilde AN.no

Det ble klart da partiene Høyre, Senterpartiet, Fremskrittspartiet og Venstre presenterte sitt alternative budsjett for 2012.

– De videregående skolene i Nordland trenger et kraftig løft og vi ønsker derfor å styrke driften av denne sektoren med 20 millioner kroner, slo Høyres gruppeleder Oddleif Olavsen fast da de fire partiene inviterte til pressekonferanse tirsdag formiddag.

Alt for lite

Målet med de fire partienes økte skolesatsing er blant annet å sørge for et bredt sammensatt skoletilbud i hele fylket, som både er stabilt og variert.

– Også posisjonen har innsett at skolesektoren må styrkes, men deres forslag om en økning på 12 millioner kroner er alt for lite, slo Ann Hege Leirvåg (Sp) fast.

I tillegg vil de fire partiene ha en kraftig økning på samferdselssektoren, blant annet ved å øke driftsbudsjettet med 108 millioner kroner.

– Etterslepet er blitt større og større, og vi er nødt til å gjøre noe for å redusere avstandskostnadene. Vi ønsker også en tidligere anleggsstart i Glombergan og har satt denne til 2012. I tillegg vil vi blant annet ha en forlengelse av fylkesvei 17 via Kjerringøy til Steigen, og vi vil at Nordland fylkes skal utfordre regjeringen til å jobbe konkret for innføring av gratis ferger, sa Dagfinn Olsen (Frp)

Kulturbuss

Økt satsing på ungdom i Nordland er også viktig for de fire partiene, som blant annet vil etablere en kulturbussordning.

– Dette tilbudet skal være med på å gi ungdom i distriktene muligheter til å delta på større arrangementer andre steder på en enklere måte. Vi er også opptatt av å legge forholdene bedre til rette for unge gründere, og vil etablere et eget fond for disse, fortalte Venstres May Valle blant annet.

– Og i tillegg til en rekke andre gode forslag i vårt alternative budsjett er vi svært opptatt av at det nå må finnes en løsning for Hurtigrutemuseet. Det ligger som en klam hånd over oss, og vi vil derfor gi 20 millioner kroner ekstra til museet. Tar vi med de midliene som fylkeskommunen tidligere har bevilget, og som er bevilget lokalt, bør det nå være mulig å få staten med på et skikkelig spleiselag slik at vi sikrer dette viktige museet, var Olavsens siste oppfordring under presentasjonen av budsjettforslaget.

LES HELE FORSLAGET

Venstre_i_sentrum
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**