Vi stiller spørsmål ved innføringen av gjengs leie!

Kommunestyrerepresentant Martin Gran gikk i dag til kommunen med en interpellasjon, som han vil stille i kommunestyretmøtet på onsdag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Venstre mener innføringen av gjengs leie medfører dramatisk husleieøkning for en del leieboere er i kommunale boliger. “Gjengs leie” innebærer at leien er lik den man finner i sammenlignbare leiligheter hvor leieforholdet har vart en stund.

Kommunen subsidierer dermed ikke husleien i kommunale utleieboliger like mye som før. Innføringen av «gjengs leie» gir kommunen nesten 1,4 millioner i merinntekter årlig, men summen er ikke netto. Opprettelsen av et Boligkontor for å administrere boligutleien spiser 600.000 av merinntektene.

Da alle leietakerne i kommunale boliger kun har tidsbegrensede kontrakter, har mange av disse opplevd en dramatisk prisvekst ved tegning av ny kontrakt. For flere av leietakerne har prisstigningen resultert i økt leie på over 50 prosent. For de aller fleste mennesker er dette en alt for dramatisk utgiftsøkning.

Hva vil ordføreren gjøre for å få motvirket de uheldige konsekvensene som vedtaket om å følge «gjengs leie»-prinsippet har skapt og vil skape for mange som som bor i kommunale boliger?, spør Martin i interpellasjonen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**