Velkommen, Vinmonopol! Hvor skal du bo?

Svelvik Venstre vi vil jobbe hardt for å ta første steg på veien mot å realisere drømmen om et revitalisert Svelvik sentrum. Den drømmen kan få en pangstart nå, med en smart lokalisering av Vinmonopolets utsalg, skriver Inge Pettersen og Thor Hallgrimsen i et leserinnlegg i Svelvikposten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Hele leserinnlegget er gjengitt under, og du kan også finne det hos Svelviksposten.

Inge Pettersen

Inge Pettersen

Midt i forberedelsene til årets budsjettbehandling dukker det opp et aldri så lite lys i den ellers mørke økonomiske tunnellen. Torsdag 17.11 vedtok styret i Vinmonopolet å åpne utsalg i Svelvik, som en av 10 nye butikker i 2012.

Svelvik Venstre ønsker Vinmonopolet hjertlig velkommen til vår kommune, og ser frem til en åpning i 2012. Men vi er ikke i mål med denne gladmeldingen fra Vinmonopolets styre. Vedtaket forutsetter nemlig at man finner egnede lokaler. For hvor bør nå ‘polet egentlig ligge? Det har vært dårlige tider for handelsstanden i Svelvik over flere år. Handelslekkasjen er enorm, og nedleggelser har stått i kø. Butikker i Storgata har forsvunnet i tur og orden, og butikkonsentrasjonen ble etterhvert flyttet ut av sentrum og til "sandtaket". De siste årene har også butikkene her hatt problemer, noe som i dag medfører at 2 etg. på Nærsenteret skal gjøres om til leiligheter.

Erfaringer fra andre kommuner viser at Vinmonopolet fungerer som en bremsekloss for handelslekkasjen og er en magnet for nyetablering av andre forretninger. Lokaliseringen av Vinmonopolet vil være helt sentralt for hvordan vi ønsker at Svelvik sentrum skal se ut i fremtiden, og vi oppfordrer derfor både kommuneadministrasjonen, innbyggerne, og særlig private gårdeiere i sentrum til å engasjerer seg i saken.

Byutvikling, boligbygging og handel er et av Svelvik Venstres fokusområder, og vi vil jobbe hardt for å ta første steg på veien mot å realisere drømmen om et revitalisert Svelvik sentrum. Den drømmen kan få en pangstart nå, med en smart lokalisering av Vinmonopolets utsalg. Dette kan bli grunnsteinen for et levende og trivelig handelssentrum der det hører hjemme – I hjertet av byen, ikke i periferien! Nå må alle gode krefter samles for å få Vinmonopolet på plass der det hører hjemme, sentralt i Storgata.

Inge Pettersen &
Thor Hallgrimsen,
Svelvik Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**