Negativt svar til Lemminkäninen fra Råde kommune

Firmaet Lemminkänen Industri AS har i høst søkt Råde kommune om dispensasjon fra reguleringsplanen i forbindelse med masseuttaket på Finstad, på gresen mot Sarpsborg kommune. Det får de ikke innvilget av Utvalg for teknikk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Kjell Andre Holstad Aasheim

Kjell Andre Holstad Aasheim
Foto: Moss Avis

– Dette var en litt kinkig sak i og med at man bør være positive til arbeidsplasser i Råde, men etter en helhetlig vurdering ble det et enstemmig Utvalg for teknikk som avslo søknaden, forteller utvalgsleder Kjell Andre Holstad Aasheim (Venstre).

Mer støy
Lemminkänen Industri AS argumenterte i sin søknad om at asfaltfabrikken ikke er den største støykilden i Finstad pukkverk, men at noe økt støy i fra transport materiell til og fra asfaltverket imidlertidig måtte påregnes.

– Teknisk utvalg følte at selskapet ikke viser store iveren etter å rydde opp i alle avvikene som er konstantert. Blant annet så mangler de særskilt tillatelse etter forurensningsloven, de har brutt meldeplikten til fylkesmannen, og så er håndteringen deres av kjemikalier og farlig avfall er mangelfull. Dermed ble avslaget enstemmig, avslutter Holstad Aasheim

Vedtaket:
Med hjemmel i plan- og bygningslovens § 12-4 og § 19-2 avslås søknad om dispensasjon fra reguleringsplanen for Masseuttak Finstad. Omsøkt dispensasjon anses å være i strid med intensjonen bak reguleringsplanen med bestemmelser og føre til ulempe for miljø og helse.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**