Endringsforslag fylkesbudsjett

Troms Venstre gjør noen endringsforslag til fylkesbudsjettet som viser en retning for prioriteringer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Troms Venstre legger til en million på Fagskolens budsjett, som fortsatt er underbudsjettert, ikke minst fra Statens side. Venstre ønsker også å styrke kompetanseutvikling for lærere med en million og ber om flere regionale og nære tilbud.

Venstre mener fortsatt at det burde satses på en produksjonshall/kjøkken på Skjervøy i samarbeid med kommunen (ungdomsskole) og næringslivet. Det foreslås låneopptak på en halv million i fylkeskommunal andel.

Roar Sollied

Foto: Tfk

Tannklinikksatsene øker med hele 6,25% i Fylkesrådets forslag. Venstre legger inn en buffer på 700 000 for å kunne subsidiere priser for aldersgruppen 19-23. -Det er viktig å forebygge i tidlig alder, men prisene holder de unge unna tannlegen, sier gruppeleder Roar Sollied.

Venstre foreslår at sats for politisk godtgjørelse legges på 70% av en statsrådslønn, istedenfor 72%. -Det gir fortsatt økning fra 2010, men ikke opp mot 30 000 kroner, sier Sollied. Han mener det er viktig å sette et eksempel når lønnsøkningen i snitt var på 4,6% i 2010. -Dette er egentlig en nasjonal utfordring: Eskalering av lønn og priser i Norge gjør oss stadig svakere i forhold til andre land og det rammer særlig reiseliv, eksport og industriarbeidsplasser i landet, mener Sollied. Han registrerer at rammene til fylkeskommunen har en realvekst på under 1% og at den dermed ikke blir mye rikere, relativt sett.

Venstre trekker også ned andre budsjettposter, blant annet Landsdelsutvalget, som avvikles, samt reiseutgifter:

-For å spare reiseutgifter og reisetid og samtidig bidra til å nå målsetninger om reduksjon av klimagasser, skal fylkeskommunen i større grad bruke videokonferansemøter og redusere reisevirksomheten med 15% i planperioden.

-Fylkestinget ber om at regionale høgskole- og universitetsstudier, ikke minst de desentraliserte, utnyttes bedre til kompetanseutvikling for lærere.

-Forsvarets tilstedeværelse og bosetting av forsvarsansatte i Troms er også viktig for skatteinngang, inntektsoverføring og tilgang av elever til de videregående skolene. Fylkestinget ber Fylkesrådet ta initiativ til en samarbeidsavtale med Forsvaret som betoner områder der partene kan samarbeide og legge til rette for hverandre i et av landets største forsvarsfylker.

-Investeringsbudsjettet økes med 5,0 mill gjennom låneopptak (produksjonshall Skjervøy)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**