Politisk skittkasting fra SV

Det er beklagelig at et politisk parti skal bruke sin tid til å henge ut politiske motstandere i stedet for å diskutere politisk uenighet om saker.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Gruppeleder May Hansen og hennes partifeller i SV har brukt de tre første månedene etter valget på politisk skittkasting om godtgjørelser og lønn til politikere i Moss. Det toppet seg med påstanden i Moss Avis, 28. nov, om at jeg hadde bevilget meg selv en lønn på 400.000,- som leder av utvalg for skole, oppvekst og kultur (SOK).

Dersom dette er det nivået SV kommer til å legge seg på i den politiske debatten de neste årene, synes jeg synd på May Hansen, men enda mer synd på hennes velgere. Jeg synes det er greit at Hansen og enhver annen er uenig i både politikk og nivå på godtgjørelser. Det jeg reagerer på er det jeg oppfatter som hets mot enkeltpersoner.

Økonomisk balanse

Foto: Microsoft

Det er direkte feil at jeg har bevilget meg en lønn på 400,000,- som leder i SOK. Bystyret har vedtatt at alle utvalgsledere kan søke permisjon fra jobb inntil en dag i uken for å ivareta sine lederverv. Det samme gjelder for gruppelederne. Derfor har jeg søkt permisjon fra min ordinære jobb med 40 prosent for å jobbe som politiker i Moss kommune to dager i uka. Frikjøpet er der for å dekke det tap i lønn hver enkelt frikjøpt har som et resultat av permisjonen.

Ut over det frikjøpet jeg har som leder i SOK, er den faste månedlige godtgjørelsen jeg får nøyaktig den samme som forrige SOK-leder. Utvalgsledere som også er gruppeledere får halvparten av den godtgjørelsen de andre utvalgslederne får. Bystyret har valgt å sette en grense for hvor mye godtgjørelse det er mulig å få.

Retten til frikjøp er laget for samtlige partiers gruppeledere. Det synes jeg er en riktig måte å gi disse en mulighet til å drive politikk på. May Hansen og jeg har nøyaktig samme godtgjørelse som gruppeledere i Moss kommune. Den kritikk hun retter mot meg, rammer dermed henne selv. Det samme frikjøp kan alle gruppeledere gjøre. I tillegg kan gruppeleder i Ap, som opposisjonsleder, velge frikjøp en ekstra dag (totalt to dager i uka).

Jeg håper at alle politikere i tiden framover legger vekk personlig skittkasting som metode for å få fram sine synspunkter. Jeg tror innbyggerne er mer opptatt av at vi konsentrerer oss om politiske saker hvor det er reell politisk uenighet.

Sindre Westerlund Mork (V)
Gruppeleder og leder av SOK

Les artikkelen på nettsidene til Moss Avis.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**