Innføring av husleie for husløse i Stoltenberggata

I utvalget for helse og omsorg ble det vedtatt å innføre husleie for personer som er husløse, og som kommunen har funnet bosted til i Stoltenberggata. Venstre var de eneste som var i mot

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


I saken skriver rådmannen at NAV Tønsberg sin hypotese er at noen ser fordeler ved at det ikke kreves betaling på husly (stoltenberggata) og Grand og dermed utnytter systemet.

Kommunen har et absolutt krav på å finne bolig til personer. Det er snakk om kortidsplassering, og varighet er 3 mnd. Rådmannen skriver at problemet er ofte når personer har en kombinasjon av rus/psykiatri utfordringer.

Mange husløse er nettopp husløse p.g.a. at de har problemer med rus/psykiatri. Venstre mener at løsningen ikke er å kreve penger av dem i den korte tiden de bor midlertidig på kommunens regning, men at kommunen styrker arbeidet med å finne permanente boliger, type småhus, som det kan betales for.

I ytterste konsekvens er det også trolig at kommunen ikke kan kreve inn pengene, da kravet om å finne bolig til husløse er absolutt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**