GS vei med lys langs Fv416 fra Frydendal til Østebø er årets budsjettvinner!

I dag kan Risør heise flagget, og det med god grunn for i dag sikrer Venstre og de øvrige partiene i det politiske flertall på fylkestinget at 41,5 millioner kroner avsettes i planperioden 2012-15 til bl.a. GS vei med lys langs Fv416 fra Frydendal til Østebø. Flertallets forslag innebærer tidlig oppstart og sluttføring innen planperioden. Inklusive i forslaget er også en rundkjøring ved avkjørslen til Hestemyr.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Øystein Haga og Venstre er svært godt fornøyd når GS vei med lys langs Fv416 er sikret ferdigstilt fra Frydendal til Østebø i perioden 2012-15.

Øystein Haga og Venstre er svært godt fornøyd når GS vei med lys langs Fv416 er sikret ferdigstilt fra Frydendal til Østebø i perioden 2012-15.
Foto: Jan Einar Henriksen

For Risør Vestre har det lenge vært et klart uttalt mål at fylkespolitikerne i forbindelse med budsjett og handlingsplan for fylkesveier i Aust-Agder 2012-2015 ivaretar Risørs interesser og fatter et bindende vedtak som fullfinansierer GS vei med lys langs Fv416 fra Frydendal til Østebø med en kostnadsramme på 41-46 millioner kroner over planperioden med oppstart snarst mulig.

Når sentrale AP politikere går ut i media og sier at de har fullfinansiert prosjektet med 27 mill kroner er det å “lure” befolkningen, for alle vet at de reelle kostnadene er et sted mellom 41 og 46 mill kroner noe Risørs plansjef helt korrekt har har pekt på.

Fullfinansiering
Risør Venstre er glad for at signaler fra det politiske flertall i Aust-Agder Fylkesting nå fremmer et konkret forslag som innebærer fullfinansiering av GS vei med lys langs Fv 416 fra Frydendal kirke til og Østebø. Dvs at det i forslaget ligger inne en oppgradering til og med avkjørselen til Hestemyr, som dermed også blir sikret med en rundkjøring. Forslaget innebærer også en tidligst mulig oppstart og en sluttføring innen planperioden 2012-15.

Med det nye forslaget tilfører Venstre og deres samarbeidspartnere i Fylkestinget 14 millioner friske kroner og det er svært bra.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**