De borgerliges budsjett uten økt eiendomsskatt

Tirsdag ettermiddag la de borgerlige samarbeidspartiene Fremskrittspartiet, Høyre og Venstre frem sitt alternative budsjett i Formannskapet. Hovedbudskapet er at partiene ikke vil øke eiendomsskatten, og at driftsbudsjettet skal ha en positiv balanse.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Lilleng (V), Stensrød (FrP) og Rafshol (H) la tirsdag frem sitt budsjett for 2012.

Lilleng (V), Stensrød (FrP) og Rafshol (H) la tirsdag frem sitt budsjett for 2012.
Foto: Fredriksstad Blad

– Alle vi tre partiene gikk til valg på å senke eiendomsskatten og på sikt fjerne den, forteller Venstre-leder Christian Holstad Lilleng. — Når nå Rådmannen har forslag om å øke den, må vi sette bremsene på og vise at det godtar vi ikke.

Avviser drastiske kutt
På spørsmål om dette gir dramatiske kutt i tjenesteutøvelsen avviser Lilleng dette. — Nei, jeg tror ikke Rådesokningene vil merke noe særlig til at vi har et annerledes budsjett enn Rådmann. Eller, de vil jo merke at vi ikke ønsker å asfaltere parkeringen ved Rådhuset, men jeg tror vi ikke får kjeft for at vi prioriterer skole og eldreomsorg foran asfalt, smiler Lilleng.

– Faktisk så vil de aller, aller fleste postene merke en økning i bevilgningene i forhold til 2011. Vi må holde igjen litt i forhold til Rådmannen, slik at økningen blir litt mindre enn hva han har lagt opp til, men økning blir det i hvertfall.

Privatisering?
På spørsmål om hvorfor det står i budsjettet at Råde kommune i fremtiden bør fokusere enda mer på konkurranseutsetting svarer Lilleng: – Det er jo først og fremst for å sikre at skattepengene til Rådesokningene brukes på best mulig måte. Vi er veldig opptatt av at man skal konkurrere på kvalitet, slik at vi er ikke kun opptatte av å konkurranseutsette på pris. Husk at Råde kommune fortsatt skal ha ansvaret for tjenestene. På flere områder vil dette bety at brukeren får frihet til å velge mellom forkjellige leverandører, både private og kommunen selv.

Christian Holstad Lilleng

Christian Holstad Lilleng
Foto: Sissel K Haugen

Økte inntekter
De borgerlige legger opp til salg av eiendom. — Kommunens gjeld er høy i forhold til inntektene, og derfor mener vi at det er riktig å selge unna eiendom/boliger/tomter/utstyr slik at vi kan sette penger på fond eller betale gjeld.

Mer retning neste år
– Merforbruket fra tidligere år holder igjen for mulighetene våre til å sette et enda tydeligere borgerlig preg på budsjettet. Vi tar sikte på å betale ned over 8mill av "gammel moro" i 2012, og så får vi håper vi får tatt unna resten i 2013, avslutter Lilleng

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**