De borgerlige satser på skolen

Venstres medlem i Utvalg for oppvekst og kultur, Elin Marie Johannessen er godt tilfreds med Rådebudsjettet for 2012. — Man ønsker seg alltid mer penger, men med dette budsjett har vi satt en retning på hvor vi vil, og det er viktig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Elin Marie Johannessen

Elin Marie Johannessen
Foto: Privat

For de borgerlige har satt tydelige krav på hvordan pengene skal brukes. – For å forebygge drop-out i den videregående skole gjenåpnes "Tomb-prosjektet" for inntil åtte elever fra og med skolestart 2012-2013, forteller Johannessen. – Midlene til prosjektet hentes innefor den tildelte rammene. Her ønsker vi å gi de som har lett for å falle bort fra vanlig undervisning en sjanse til å gå skole på sine egne premisser. Vi ønsker at også andre lavterskeltilbud skal vurderes av de aktuelle virksomhetslederne og forslag skal fremlegges Utvalg for oppvekst og kultur før sommeren 2012.

Stor IKT-satsning
Inne i budsjettet ligger et solid IKT-satsning i skolene. – Det investeres blant annet i 12 Smartboards på ungdomsskolen og tre på Karlshus skole. I tillegg kommer det 14 elev-PC’er på Spetalen, 15 elev-PC’er på ungdomsskolen, og 10 stasjonære pc’er på datarommet/medieteket på Karlshus skole, forteller Johannessen. – IKT er en viktig del av skolehverdagen, så vi håper dette kan hjelpe lærerne i det daglige arbeidet.

Målrettet rekruttering
Det borgerlige samarbeidet legger tydelige føringer på hvilke fag som bør prioriteres i Råde-skolene siden resultatene på de nasjonale prøvene og eksamenene er under snittet. – Vi mener at det bør gjennomføres en kompetansekartlegging blant skolens ansatte. Virksomhetslederne skal prioritere kjernefagene norsk, engelsk og matematikk, fortsetter Johannessen. – Ved nyansettelse skal disse fagene prioriteres blant annet gjennom målrettet rekruttering av faglærere både på mellom- og ungdomstrinnet. Kjernefagene skal prioriteres også ved innkjøp av læremateriell.

 7.trinnselevene vurderes flyttet fra Spetalen og Karlshus skoler til ungdomsskolen fra høsten 2012.

7.trinnselevene vurderes flyttet fra Spetalen og Karlshus skoler til ungdomsskolen fra høsten 2012.

Midlertidig løsning på plassproblemene
De to barneskolene i Råde sliter med uhensiktsmessige bygninger og liten plass. — Som en midlertidig løsning på plassproblemene ved barneskolene vurderes det å flytte 7.trinn til ungdomsskolen fra skolestart 2012. Ungdomsskolen er bygget til 100 elever flere enn det er ved skolen i dag, slik at vi ønsker å sjekke muligheten til å utnytte denne plassen som en midlertidig løsning til vi får i gang skolebruksplanen igjen, avslutter Johannessen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**