Større medvirkning i kultursaker

Venstres Per Magnus Finnanger Sandsmark fikk torsdag enstemmig vedtatt tiltak for åpenhet og medvirkning i kultur-, idretts- og mangfoldspolitikken. – Det er viktig at vi som politikere lytter til de som har valgt oss, sa han.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Per Magnus Finnanger Sandsmark

Foto: Helge Eek

Tiltakene:

1. I forkant av møtene i Hovedutvalg for kultur, idrett og mangfold skal det være befaringer til eller orienteringer fra kultur- og idrettslivet i kommunen. Utvalgsleder lager egen plan for dette.

2. Sakspapirer til HKIM skal være klare senest 8 dager i forkant av møtene slik at relevante råd og foreninger har anledning til å komme med skriftlig høringsinnspill til utvalget. I saker der disse er særskilt berørte skal deres synspunkt være en del av saksbehandlingen.

3. Det innføres faste dialogmøter mellom Halden kommune og de institusjoner, organisasjoner og virksomheter kommunen er fast tilskuddsyter til. I disse møtene deltar representanter fra posisjon, opposisjon samt administrasjon. Utvalgsleder er ansvarlig for dette. Det lages en egen plan for disse møtene.

4. På hvert møte skal det legges frem en sak som viser status for oppfølging av tidligere vedtak i HKIM og HKIMs punkter i verbaldelen av budsjettet.

5. Det innføres faste møtepunkter mellom HKIM og brukerne av Frivillighetssentralen, Rockehuset, Ungdomshuset, Biblioteket og Kulturskolen, der brukerne kan gi tilbakemelding på tilbudet. Utvalgsleder er ansvarlig for dette.

6. Gjennom planprosesser skal alle involverte parter sikres medvirkning på den langsiktige utviklingen av kultur- og idrettssektoren i kommunen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**