-Dårlig forslag for samordnet areal og transportpolitikk

Overraskelsen var stor i dag da Aftenbladet i dag kunne fortelle om at det arbeides med et helt nytt transportsystem på Nord-Jæren: Et nytt bussystem der Forus er sentrum. -Dette er helt på siden av all planlegging av transport- og arealpolitikk i regionen til nå, sier Venstres Helge Solum Larsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Helge solum Larsen hadde en god og ideologisk viktig innledning til debatt. Programmet ellers var pr

Foto: Anne Jorid Gullbrekken

Til nå har transportplanleggingen vært balansert og sett i sammenheng med Sandnes og Stavanger sentrum. -Dette er tanker milevis unna arbeidet som er gjort i konseptvalgutredningen, sier Venstres Helge Solum Larsen. Han sier han reagerer på å at ideer kastes fram på denne måten uten at de er drøftet i noen faglige eller politiske formelle utvalg. – Jeg må bare spekulere i hva som er beveggrunn her. Jeg forventer at fylkesrådmannen nå legger all informasjon fram.

-Det nye forslaget er merkelig, sier Solum Larsen. —Fylkestinget har vedtatt at transport og arealpolitikken skal samordnes. Her får vi et forslag som ikke muliggjør kraftig utbygging av boliger og ny næring. Dette er på kant med både fylkesdelplan for langsiktig byutvikling på Jæren og alle transportplaner slik disse er utformet til nå, sier Solum Larsen.
Forslaget innbærer at motorveien utvides til seks felt og brukes til bussfiler. Busstraseer vises også på steder der arealene rundt er båndlagt til langsiktig landbruk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**