Venstre vil åpne de politiske møtene for befolkningen

Fredrikstad Venstre vil innføre “åpen halvtime” ved starten av alle bystyremøter og hovedutvalgsmøter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Gamlebyen Fredrikstad

Foto: Chris Nyborg

I den åpne halvtimen kan byens befolkning legge fram sine synspunkter på saker som skal behandles i møtet. Dette er et grep for mer åpenhet og mer demokrati i Fredrikstad-politikken.

I anledning starten på en ny fire-årsperiode i Fredrikstad bystyre mener Venstre at de politiske møtene i kommunen må bli mer åpne for byens befolkning:
– Enkeltpersoner som av ulike grunner ikke får fram sitt synspunkt gjennom partier eller interesseorganisasjoner bør få muligheten til å heve sin stemme i politiske møter i Fredrikstad, sier leder for Fredrikstad Venstre, Per E. Braseth-Ellingsen.
– Derfor vil vi foreslå at det innføres en åpen halvtime før alle politiske møter hvor vanlige folk kan komme med sine innspill til saker som skal behandles i det aktuelle møtet.

Venstre mener dette vil føre til mer åpenhet og engasjement i Fredrikstad-politikken:
– Vi tror det finnes mange gode forslag der ute som av ulike grunner ikke når fram til politikerne. Vi i Venstre er opptatt av å lytte til folk, og da er dette et enkelt tiltak som kan fungere.
– Vi mener også at budsjettprosessen til kommunen må bli enda mer tilgjengelig for befolkningen, slik at gode innspill kommer tidligere i prosessen og ikke bare i form av fakkeltog i desember.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**