Venstre vil ruste opp Storgata

— Den øvre delen av Storgata fra Parkalleen til Vestbygata er et sår i Lillestrøms byutvikling, mener Skedsmo Venstres ordførerkandidat Boye Bjerkholt. Nå får han støtte fra fylkesvaraordfører Inge Solli (V), som lover å fikse gata dersom Venstre fortsetter i posisjon etter valget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Inge Solli, Venstre

Foto: Akershus Venstre

Gjennom mange år har Storgata i Lillestrøm vært i sterkt forfall. Den nedre delen av gata, som er kommunal, har blitt oppgradert til gågate og miljøgate, og fremstår nå som en praktfull paradegate midt i byen.

— Men der fylkeskommunen overtar ansvaret, fra Parkalleen og oppover, er det bare sorgen, mener Bjerkholt. Venstres toppkandidat ved fylkestingsvalget, Inge Solli, er enig.

— Å oppgradere Storgata er dyrt, fordi hele fundamenteringen må byttes ut. Men dette er så viktig for fremkommeligheten, livskvaliteten og stedsutviklingen at dette er noe vi er nødt til å prioritere, sier Inge Solli.

Forholdene i Storgata er så dårlige at fortauet, som ligger under selve veibanen, står ofte under vann.

— På regnværsdager er det umulig å komme seg tørrskodd langs fortauet i Storgata. Dette er til stort ubehag og irritasjon for både gående og syklister, og er gjenstand for utallige klager fra frustrerte innbyggere, sier Bjerkholt.

Han er glad for at Akershus Venstre nå går så klart ut og sier at Storgata skal oppgraderes.

— Vi er avhengig av et godt samarbeid mellom kommune og fylke for å få til en god utvikling i regionen og i Lillestrøm som regionssentrum, avslutter Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**