Nidarholm må ha øvingslokaler

Førstekandidat Jon Gunnes stiller i morgen spørsmål i formannskapet om hvordan kommunen kan bidra for å skaffe øvingslokaler til Nidarholm musikkforening. Venstres Bente Kjøsnes belyser saken i et leserinnlegg i dagens Adressa.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Bente Kjøsnes

Foto: Cathrine Dillner Hagen

Nidarholm musikkforening står nok en gang uten et egnet øvingslokale og lagringsplass for instrumenter og annet utstyr. Hvert år arrangeres det NM for janitsjarkorps her i Trondheim. Det er en begivenhet som samler 4500 korpsentusiaster fra hele landet. Konkurransen er delt inn i divisjoner med Elitedivisjonen som høyeste og mest prestisjefylte divisjon for de 10 beste janitsjarkorpsene i Norge. Trondheim har et korps i Elitedivisjonen — Nidarholm Musikkforening. Nå står igjen disse 60 dyktige amatørmusikerne uten et fast sted å øve.

Nidarholm Musikkforening er et flaggskip for korpsbevegelsen i Trondheim og flotte ambassadører for byen ved konkurranser i inn- og utland. De er også viktige deltagere under 17.mai-feiringen, både ved bekransningene og i togene. I tilegg gjennomfører de flere konserter hvert år. Dette er i sum kulturformidling av høy kvalitet, og det bør de verdsettes for. Trondheim kommune bør føle ansvar, og være behjelpelige med å finne egnede lokaler til øving og instrumentlagringsplass.

Bente Kjøsnes
Listekandidat Trondheim Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**