Ja til søndagsåpent bibliotek

Skedsmo Venstre vil åpne biblioteket på søndager. — I en stadig mer hektisk hverdag, er det viktig at biblioteket holder åpent når folk flest har tid til overs, mener Venstres ordførerkandidat Boye Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Boye Bjerkholt

Foto: Taina Bjerkholt

Bjerkholt peker på at mange andre kommuner har innført søndagsåpne biblioteker med stor suksess og at dersom Skedsmo kommune skal leve opp til sin vedtatte målsetning om at Skedsmo skal være Østlandets beste bosted for alle som er opptatt av kultur, må også Skedsmo bibliotek være tilgjengelig for allmennheten på søndager.

— Biblioteket er vår viktigste arena for kunnskap og kultur utenom skolen, og derfor er det viktig at åpningstidene er så fleksible at også de som sliter med tidsklemma i hverdagen skal få mulighet til å komme seg på biblioteket, mener Bjerkholt.

Han peker på at biblioteket er et sted hvor man kan roe ned, kose seg med litterære opplevelser eller la nysgjerrigheten og kreativiteten få utfolde seg.

— Det er viktig med pusterom i hverdagen, og det er viktig å kunne gå et sted hvor hjernen kan få åndelig føde. Vi må legge til rette for at flest mulig kan få benytte seg av biblioteket og alt det fantastiske som biblioteket har å by på. Jeg tror at et bibliotek som er åpent på søndager har den ekstra lille fleksibiliteten som gjør at vi kan nå ut til enda flere, avslutter Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**