Hvor skal skolen bygges?

Telemark Fylkeskommune har vedtatt å bygge ny videregående skole i Skien. Det er en investering av største betydning for elever og lærere og for byen totalt sett. Jeg er ganske sikker på at eier og byggherre ønsker å kombinere velfungerende og funksjonelle bygg av høy kvalitet med et estetisk og vakkert skoleanlegg i byens beste og mest velegnede omgivelser. Det fortjener skolen. Og så langt mulig vil vi som vertskommune gjøre vårt beste for å imøtekomme krav og ønsker knyttet til lokalisering!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Bøker, skole

Fra Skien Venstres program siterer jeg: Skien videregående skole skal lokaliseres til Lundetoppen eventuelt Kverndalsområdet.
Skien Venstre har tro på at valget vil stå mellom Lundetoppen eller Kverndalen. Begge alternativ er nær knyttet opp mot "Gamlebyen" og skaper liv og røre i sentrum. Og at hensyn av skolefaglig og byutviklingsmessig karakter lar seg forene, er selvsagt bra både for skolen og for byen.
Enkelte vil mene at dette er for katgorisk formulert. Hvorfor så tidlig utelukke Klosterøya? På samme måte kan man spørre seg hvorfor f ex Skien AP allerede nå synes å ha bestemt seg for Kverndalen og derved satt foten ned for både Lundetoppen/ Prestejordet og Klosterøya?
Skien Venstre ser klare fordeler ved å velge Kverndalen, primært av hensyn til aktivitet i sentrum og nærhet til kollektivterminal og bygarasje. Men vi er tilsvarende åpne for at Lundetoppen/ Prestejordet meget vel kan vise seg å bli den foretrukne løsningen. Dette alternativet setter også gunstig preg på sentrum — avstand til kollektivterminal og bygarasje er overkommelig og alternativet vil trolig være kostnads- og gjenbruksgunstig i et totalbilde. Ventelig vil det også bli godt begrunnet skolefaglig, estetisk og ut fra kvalitet i omgivelser.
Dersom eier (mot Skien Venstres formodning) vil foretrekke Klosterøya, vil vi som vertskommune nødvendigvis måtte ta stilling til det.
Skien Venstre har pekt på og programfestet våre foretrukne alternativ. Nå vil vi avvente eiers vurderinger. Heller ikke i denne saken er det smart å konkludere først og lese utredningen etterpå.

Signy Gjærum
Listekandidat Skien Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**