Fra Kronprinstomt til Havnepark

Kronprinstomta skal fylles med brakkerigger og løsmasse frem til neste sommer. Ville man valgt denne plasseringen om tomta var en park?

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Nå er sommeraktivitetene definitivt over i Stavern og byen gjør seg klar til nødvendig vedlikehold. Prosjektet med oppgradering av vann og avløp i sentrum skal i gang.
Det er bra.
Det som ikke er fullt så bra er at Kronprinstomta skal fylles med brakkerigger og løsmasse frem til neste sommer. Det er naturligvis fristende å bruke den nærliggende tomten til lagring av jord, leire og brakker.

Kronprinstomta

Kronprinstomta

I sin tid, som er tre-fire år siden, fikk Venstre i gjennom oppgradering av Kromprinstomta i kommunebudsjettet. Vi ønsket å få til en levende bypark mot sjøen med beplantning og tilrettelegging for bruk av små og store gjennom hele året. En park og ikke en tomt.

Vi forstår at vi alene ikke kan hindre kommunen å etablere et anleggsområde midt i Stavern, men i det minste ønsker vi oss en velstelt park etter at arbeidet er ferdig. Vel og merke uten det permanente bygget som er under planlegging.

Vi vil ha en så flunkende flott park at ingen noen gang ville finne på å fylle den med leire og jord en dag i september.

Hallstein Bast (V)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**