Venstre tar eldre på alvor!

Ålesund havner på en 308. Plass av alle landets kommuner når det gjelder eldreomsorgen, det bekymrer Venstres 2. Kandidat, Steffen Falkevik.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Steffen Falkevik2(PR-foto)

Foto: Falkevik foto

– Vi har sett at eldreomsorgen ikke har vært prioriteten til partiene i posisjon, og ventelister er blitt systematisk slettet for å pynte på sannheten sier Falkevik.

Venstre går til valg på et nytt sykehjem i Borgundveien 199, og et på Ellingsøy for å øke kapasiteten. Aldersboliger som et lavterskeltilbud, med og uten 24 timers tilgang til helsehjelp er like høyt prioritert.

– Når eldre føler seg utrygge i eget hjem, må de få tilbud om aldersbolig som et minimum, om eldre trenger medisinsk hjelp eller tilrettelegging, må vi ha kapasitet i hjemmesykepleien til å tilby dem det. Vi kan ikke gå rundt å tro alt er bra sier Falkevik.

Venstre ønsker en ny palliativ(smertelindrende) enhet i tillegg på den på Blindheim omsorgssenter, og et alderspsykiatrisk team som kan bistå med behandling og kompetanse i de forskjellige institusjonene.

– Mange må vente i uker eller måneder for å komme inn på palliativ enhet, de lever i smerter og trenger spisskompetanse som kan gi de en verdig og smertefri død, sier Falkevik. Vi ser også eldre som går måneder i kø for å få kvalifisert hjelp på alderspsykiatrisk enhet ved sykehuset, noen ganger går det for langt og de må tvangsinnlegges for å få hjelp, med et eget team i kommunen kan vi avlaste køen på sykehuset, og gi god hjelp i tide, avslutter Falkevik.

Venstre vil:

Ålesund sykehjem

Foto: Steffen Falkevik

•At alle bydeler må ha skole, barnehager og velferdstilbud,
idrettsarenaer og møteplasser.
•At hele Borgundveien 199 skal pusses opp og
moderniseres, eller rives og bygges på nytt.
•Bygge et sykehjem tilknyttet aldersboligene på
Ellingsøya.
•Åpne for at private kan drive sykehjem.
•Føre kontroll og ta stikkprøver ved alle velferdsintitusjoner for å sikre kvalitet.
•Opprette en ny palliativ avdeling i tillegg til den på Blindheim
og et ambularende alderspsykiatrisk team.
•Ha mer sosial boligbygging og bygging av
generasjonsboliger.
•At minstepensjonister får gratis tannpleie.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**