Politisk regnskap for perioden 2007-2011

Kongsvinger Venstre har bidratt til en sterk satsing på at alle barn og unge skal få de beste forutsetninger for å realisere sitt potensiale. Vi har gitt Kongsvinger-skolen økte ressurser, for økt læringstrykk.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


De siste 4 årene har Venstre vært en del av det politiske flertallet i Kongsvinger. I et fruktbart samarbeid med Arbeiderpartiet, Høyre og Senterpartiet har vi hatt stor innflytelse på Kongsvingersamfunnet. Venstre har hatt leder for utvalg for oppvekst i perioden. Derfor har Venstre tatt et spesielt ansvar for tiltak på dette området.

Vi er stolte av det vi har fått til.

Vi har ført en økonomisk ansvarlig politikk. Kommunen er nå ute av ROBEK-lista

Fordi kommunen har en befolkning med overvekt av eldre, har vi arbeidet for vekst og tilflytting. Derfor har vi hatt fokus på samfunnsutvikling og tiltak for barn og unge. Vi har styrket skoler og barnehager, og vi har arbeidet med sentrumsutvikling, næringsutvikling og kommunikasjoner mot Oslo.

Barn og unge:

Sterk satsing på at alle barn og unge skal få de beste forutsetninger for å realisere sitt potensiale. Vi har gitt Kongsvinger-skolen økte ressurser, for økt læringstrykk. Skole-resultatene er på vei opp. Tjuvstart: tidlig innsats for barn som trenger ekstra hjelp med basisfag. Los-prosjekt: oppfølging og veiledning av eldre elever som sliter.
Tilført ressurser ved opprettelse av barn- og ungeenheten, styrket med 3.5 stilling.
En del av dette er styrking og omorganisering av barnevernet.

Snuoperasjonen i barnevernet virker: flere barn og familier får hjelp tidligere. Skolene gir tilbakemeldinger om at de får god hjelp av den nye enheten, som jobber mer samordnet enn før.
Det er startet oppussing av flere skoler i perioden, hovedsakelig på Tråstad, Austmarka, Brandval og Roverud. Holt står for tur.

Venstre har gått i bresjen for å redde, flytte og utvide Kongsvinger ungdomsklubb.

Venstre foreslo at Kongsvinger skulle være prøve-kommune for forsøk med 16 års stemmerettsalder ved kommune- og fylkestingsvalget.

Vi har fått bygget en ny åtte-avdelings barnehage på Holt. Med det er det full barnehagedekning og garanti om plass etter to uker, uten noe krav om fylte ett år for barnet (slik det er i Oslo). Dette er sannsynligvis Norges beste barnehagegaranti!

Velferd:

Antallet plasser med hel-døgns omsorg er økt i perioden. Noe av dette er nye HDO-plasser. Denne utbyggingen vil fortsette. Det er etablert en egen skjermet enhet for de mest krevende demente.
Rusmisbruk: Startet Jobben og Linken. Boliger for rusmisbrukere er under etablering.

By- og bygde-liv:
Vi har hatt fokus på samfunnsutvikling og innbyggervekst. Vi har landets eneste innbygger-rekrutterer, og innbyggertallet øker for første gang på mange år.

Vi har arbeidet hardt for å få til et kulturhus i kulturkvartalet, og vil videreføre dette arbeidet. Scene U er åpnet som arena for kulturskolen og andre kulturtiltak for og med barn og unge. Kulturskolen har lagt om driften og gir nå tilbud til mange flere barn og ungdommer.

Byen forskjønnes med blomster om sommeren. Kommunen har revet hus-rekka nærmest brua i Glommengata. Jernbanegata er kraftig forbedret. Glommengata, Mallings plass og Festningsavenyen er planlagt. Gjennom planarbeid lagt til rette for mindre biltrafikk i sentrum. Strandpromenaden er forbedret og forlenget. Det er etablert gang- og sykkelvei i Glåmlia.

Det bygges friidrettsbane på Tråstad, og svømmehallen rehabiliteres.

Vi har lagt til rette for større og mer attraktive tomter på mange ulike steder i kommunen.

Vi har ført en liberal politikk når det gjelder omsetting av landbrukseiendommer m.m.
I plansaker har Kongsvinger blitt en ja-kommune.
Det er lagt ut flere hyttetomter. Vi har stått fast på 100-meters-grensa ved vann for å ivareta allemannsretten.
God søppelhåndtering, henting av plast hos folk, innsamling av glass og metall kommer nå. Tilrettelagt for mer utbygging av fjernvarme.

for Kongsvinger Venstre
Inger Noer
2. kandidat

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**