Ja til utvidet bibliotektilbud

Bibliotekene i Vestfold har utvilsomt et stort potensial som litteraturhus og samfunnsarenaer. Det første vi må gjøre er å arbeide for at bibliotekene er bedre tilgjengelig for befolkningen i Vestfold.
Det handler om utvidede åpningstider og tilrettelegging av bibliotekene som verdifulle møteplasser, for eksempel med søndagsåpne bibliotek.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Tønsberg Venstres aksjon for søndagsåpent bibliotek

Tønsberg Venstres aksjon for søndagsåpent bibliotek
Foto: Kåre Pettersen

Tønsberg Venstre hadde søndag 4.9 en markering for søndagsåpne bibliotek på Brygga i Tønsberg. Folk kunne komme innom og ta med seg en bok gratis. Et toilbuds om flere benyttet seg av.

Bibliotekene er en viktig del av demokratiet som kunnskapsformidler. Et godt bibliotektilbud forutsetter at bibliotekene er velutstyrte, teknologisk oppdaterte og velbemannede med kvalifisert personale. Et velutstyrt og bemannet skolebibliotek er en ideell arena for differensiert undervisning, og for å lære seg å lære.

Venstre er opptatt av bibliotekets rolle og nedenfor har vi hentet tekst fra ulike valgprogram fra Venstre her i fylket

Vestfold Venstre sier i sitt fylkevalgprogram at partiet vil arbeide for å styrke bibliotekenes rolle innenfor digital formidling og digitale medier. Bibliotekene bør ha utvidet åpningstid, også i helgene. Videre at det videreutvikles en Vestfold-portal for litteratur. Arbeide for at bibliotekene har bøker på flere språk.

Sandefjord Venstre:
Biblioteket skal være et senter for kunnskap og kultur og bidra til å styrke demokratiet ved å sikre fri adgang til informasjon. Biblioteket skal også være en arena for integrering ved å bevare og formidle norsk kulturarv. Alle som kommer til Sandefjord fra andre land skal gis muligheter til å ta vare på eget språk og utvikle egen identitet.

Aksjon søndagsåpent bibliotek

Foto: Kåre Pettersen

Horten Venstre:
Biblioteket er et viktig lavterskeltilbud innenfor kultur. Det fyller en funksjon i forhold til både
kunnskapshunger og dannelse. Venstre vil styrke bevilgningene til innkjøp av bøker og annet relevant materiale, og sikre at biblioteket skal kunne fungere som en multikulturell møteplass. Biblioteket bør kunne utvikles videre som et møtested for litterære og samfunnsaktuelle arrangementer.

Tønsberg Venstre:
Kulturtidskrifter, bøker og bibliotek spiller en viktig rolle når det gjelder å verne det frie ord.
Biblioteket skal være et senter for kunnskap og kultur, og bidra til å styrke demokratiet ved å sikre fri adgang til informasjon. Biblioteket skal være en arena for integrering, ved å bevare og formidle norsk kulturarv samtidig som det gir alle som kommer til Tønsberg fra andre land, muligheter til å ta vare på eget språk og utvikle egen identitet.

Larvik Venstre:
Bibliotektjenestene skal styrkes i hele kommunen.
Venstre vil satse aktivt på kulturformidling for barn og unge i grunnskolen. Bibliotekenes rolle bør styrkes innenfor digital formidling og digitale medier.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**