Flere folk til Nordreisa

Vi har god plass her. For å få råd til å drive en kommune der det er godt å leve, må vi øke folketallet. Venstre vil at flere skal få gleden av å bo i Nordreisa, skriver Chris Dybvad, førstekandidat for Nordreisa Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Nå om sommeren ser vi hvor trivelig det er når det bor folk i alle hus. Hvorfor kan vi ikke ha det sånn hele året? I Nordreisa står det mange tomme hus, småbruk og gårdsbruk. Vi vil at det skal bo folk her, ikke at grender skal være folketomme hele året unntatt tre uker på sommeren. Skal vi holde på ungdommen og lokke til oss innflyttere, må vi ha noe å tilby. Mange ønsker å bo litt utafor sentrum, der de kan ha et par hester og noen dyr og være del av et levende bygdemiljø.

kje

Foto: Chris Dybvad

Kommunen kan kreve at folk skal selge slike eiendommer hvis de ikke selv ønsker å bosette seg her. Det står kun på viljen til politikerne i kommunestyret.
Vi i Venstre har viljen til å gjøre noe med dette, for vi syns det er helt feil at de som ikke ønsker å bo her, skal kunne nekte andre å flytte hit.

Et så enkelt tiltak vil gi oss:
– flere innbyggere
– større skatteinntekter
– større statlige overføringer
– bedre kommuneøkonomi
– levende lokalsamfunn
– større elevgrunnlag på grendeskolene
– flere arbeidsplasser innafor landbruk, småskala matproduksjon, grønn omsorg og alle andre bygdenæringer
– befolkningsgrunnlag for bedre fly-, buss- og fergeforbindelser
– større omsetning for næringslivet i sentrum
– flere arbeidsplasser i sentrum

For at Storslett skal være et regionsenter og et kommunesenter i vekst, må det også være levende bygder rundt. Det er til Storslett vi drar for å handle det meste vi trenger, og med flere folk i bygdene, vil det bli mer omsetning på Storslett.

Altså en sak som hele kommunen tjener på!

Chris Dybvad

Foto: privat

Chris Dybvad,
førstekandidat for Nordreisa Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**