Venstre støtter Tony Kjøl

Venstre ønsker å informere velgerne om at vi ønsker å gi valgteknisk støtte til Tony Kjøl som ordførerkandidat i Hol. Støtten til Tony Kjøl er derimot ikke betingelsesløs, og vi må, av hensyn til vårt valgprogram og våre velgere, kreve at vi i et samarbeid med Høyre ikke kommer dårligere ut enn ved et eventuelt samarbeid med Arbeiderpartiet. Vår holdning er at dersom de to blokkene utenom sentrum er like gode mht. viktige politikkområder, mener vi den nye ordførerkandidaten bør få sjansen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Venstre støtter Tony Kjøl

Venstre ønsker å informere velgerne om at vi ønsker å gi valgteknisk støtte til Tony Kjøl som ordførerkandidat i Hol. Erik Kaupang har gjort en god jobb som ordfører i to perioder. Likevel er det mulig at tiden nå er inne for et skifte.

Valg 2011

Foto: valg.no

Støtten til Tony Kjøl er derimot ikke betingelsesløs, og vi må, av hensyn til vårt valgprogram og våre velgere, kreve at vi i et samarbeid med Høyre ikke kommer dårligere ut enn ved et eventuelt samarbeid med Arbeiderpartiet. Eller for å si det annerledes: I en situasjon med likt tilbud, vil vi velge Høyre. Vår holdning er at dersom de to blokkene utenom sentrum er like gode mht. viktige politikkområder, mener vi den nye ordførerkandidaten bør få sjansen.

Velgerne kan nå også støtte Tony Kjøl ved å stemme Venstre dersom Høyre er interessert i å gi oss et slik "likt tilbud".

Vi føler det er riktig overfor velgerne å klargjøre vår holdning, men må ta dette forbeholdet ettersom det er vårt valgprogram som må være ledesnor for de politiske valgene vi tar. Noen av våre viktigste saker er:

1. Økt satsing på energieffektivisering. På dette området har Høyre tidligere vært mer offensive enn Arbeiderpartiet. Vi håper at Kjøl vil følge opp det han har flagget i valgkampen og tidligere.

2. Etablere fond for fellesgodefinansiering.

3. Arbeide for Hardangerviddatunnelen og Bergensbanen for å sikre samferdsel og biologisk mangold.

4. Hol kommune skal styrke kontaktlærerfunksjonen og lærernes mulighet til faglig forberedelse for å sikre elevene best læring.

5. Evaluere hyttebygginga siste 10 år ved å følge opp nye krav til deltagelse i PBL. Vurdere antall, konsekvenser for varme senger, farge, plassering etc. Vårt utgangspunkt er at vi bør prioritere moderat og konsentrert hyttebygging.

6. Arbeide for å styrke frivilligheten. Ved å styrke det frivillige, sikrer en fornyelse i samfunnet, noe som kommer næringslivet og det offentlige til gode.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**