— Venstre er bekymret for utelivet

Utelivet raser mot den nye prikkbelastningsordningen som er blitt innført i Skedsmo kommune. — Venstre er bekymret og frykter at den rigide ordningen fjerner muligheten for sunn skjønnsutøvelse og vil slå beina under utelivet, sier Skedsmo Venstres ordførerkandidat Boye Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Mat, vin, glass

Foto: Microsoft

Da saken ble behandlet i juni, stemte Venstre og Høyre imot den ordningen som nå er innført.

— Det er mye skjønnsutøvelse i håndhevelsen av alkoholloven, både hos den enkelte kontrollør og i besluttende organer. At beslutning om inndragning av skjenkebevilgning nå er blitt en rent administrativ avgjørelse, synes jeg er sterkt beklagelig. Nettopp fordi det er så stor grad av skjønnsutøvelse, mener jeg at det er viktig at det er et politisk organ som fatter beslutningene, utdyper Bjerkholt.

Siden prikkbelastningssystemet nylig er innført, er det for tidlig å si hva dette vil medføre i praksis. Men Venstre varsler omkamp dersom håndhevelsen av ordningen får de konsekvensene som bransjen frykter.

— Vi aksepterer at vi tapte avstemningen i juni, men hvis dette utarter seg på en måte som gjør at skjenkesteder må stenge pga. bagatellmessige hendelser, så vil vi kreve omkamp og håper da at flere vil innse svakhetene ved dette regelverket. Vi kan ikke sitte stille å se på at utelivet i Lillestrøm utraderes, avslutter Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**