Ta rusmisbrukerne på alvor!

Mens Masud og Tore O kappes om hvem som er best på eldrepolitikk så er det en annen gruppe, som i liten grad bruker sin stemmerett, som ikke nevnes. De narkomane utelates helt når politikerne legger sine prioriteringer i valgkampen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


De narkomane i Norge er en pariakaste som møtes med kriminalpolitikk og fordømmelse. Vi ser det daglig i de store byene i Norge. Den politiske debatten dreier seg svært sjelden om deres reelle problemer. Til tross for at Norge ligger på verdenstoppen i overdosedødsfall og har et av Europas mest synlige heroinmisbruk, ser politikerne en annen vei.

omsorgshender

Foto: .

Eldre er viktig
Selvfølgelig skal det skinne av eldreomsorgen – de eldre er særdeles viktig. Men det er også omsorgen for de har havnet inn i den sykdommen rusmisbruk er. Venstre har en stolt tradisjon for å stå på for rusmisbrukerne. Vi har vært det mest pågående og nytenkende partiet for en ny verdig rusomsorg i Norge. Alle steiner skal løftes, alle forslag må på bordet, ingenting skal være uprøvd i å redde de narkomane fra det rushelvetet de daglig lever i.

Rusomsorg

Foto: Kari Stai

Prøv alt
Drammen Venstre mener det alltid skal finnes et behandlingstilbud tilgjengelig; både i akutte situasjoner og når brukeren er motivert. Stiller en narkoman opp og ønsker behandling skal behandlingen kunne starte umiddelbart — uten dagens ventelister. Det skal finnes en
tilgjengelig rusakutt med et tilstrekkelig antall plasser til å ta imot alle rusmisbrukere som er motivert for det, eller som er så syke at de trenger medisinsk hjelp. Drammen Venstre er i utgangspunktet åpen for alle typer metoder som kan fungere i rusomsorgen.

Slutt å prate
Vi må legge moralen på hylla og fokusere på tiltak som faktisk fungerer. Vi hjelper ikke de narkomane med moralisme og fordømmelse, vi hjelper dem med forståelse, tilrettelegging og tøffe, målrettede tiltak. Det må satses, ikke prates om i korridorene.
Vi i Drammen Venstre skal sørge for en rusomsorg det skinner av i Drammen, parallelt med en god eldreomsorg og primærhelsetjeneste. Vi inviterer de andre partiene til et krafttak for rusomsorgen og håper dette kan bli et like viktig tema som eldreomsorg.

Ståle Sørensen

Foto: Torbjørn Tandberg

Ståle Sørensen bystyrekandidat Drammen Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**