Vil redde parken ved Tasta sykehjem

-Denne planen skuffer, sa Venstres Helge Solum Larsen da kommunalstyret for byutvikling igjen fikk forslag om å legge parkeringsplasser i parken ved Tasta sykehjem. Han mente signalene om å finne andre løsninger var gitt da planen ble lagt ut til høring. -Venstre har vært helt klare på at denne parken fortsatt skal være park, sier han.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Helge Solum Larsen

Foto: Thor Erik Skarpen

Bymiljø og utbygging, Stavanger eiendom har fremmet sak om å rive eksisterende barnehagebygg for å kunne bygge et nybygg for en 8-avdelingsbarnehage.
Trafikken til barnehagen ledes i dag fra Randabergveien gjennom boligområdet til Lindeveien.
Parkeringen skjer fra krysset Randabergveien/Øvre Sjøveien, via Lindeveien.
Rådmannen ønsker parkering nede ved Prestveien for å få kortest mulig avstand fra Randabergveien inntil parkeringsplassene.

Tasta bydelsutvalg stemte enstemmig (13.12.2010) på at utvalget ikke er tilfreds med at området igjen foreslås regulert til barnhageformål/sykehjem. Området er tidligere foreslått til park/friområde, og utvalget ber om at dette nå gjennomføres, og at plan 2389 skal avvises.
– Vi må finne bedre alternativer til parkeringsløsning, sikkerheten i forhold til vegetasjon er forverret etter første gangs behandling, planen gir et uforholsdsmessig inngrep i en park, send saken tilbake til administrasjonen, sa Helge Solum Larsen (V) under behandlingen av saken.

Solum Larsen mener behovet for parkering må løses enten under bebyggelse eller i tilstøtende, øvrige offentlig regulerte områder.
Barnas representant i Stavanger kommune, Svein Helland Sivertsen, støttet Venstre, og gikk inn for å sende saken tilbake til administrasjonen. Dette fikk tilslutt støtte fra hele kommunalstyret

Les mer i Tastavis, her >>

Hele Venstres forslag:

Saken tilbakesendes.
Det må i ny plan finnes en løsning for parkering som ikke som dette forslaget gir direkte inngrep i parken. Den skal i sin helhet vises som park/bevaring av naturmiljø.
Nybygg skal planlegges som passivhus.
Det må gjøres en ny vurdering av å tilrettelegge for et stort samlet uteområde for barnehagen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**