Venstre tar avstand fra FrP-politikken

– FrP’s valgkamp, som til nå utelukkende har dreid seg om utspill mot miljøpakken, kutt i de kommunale kulturmidlene og uansvarlig økonomisk politikk, gjør at den politiske avstanden mellom Venstre og FrP øker, sier toppkandidat for Venstre Jon Gunnes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Toppkandidater

Foto: Cathrine Dillner Hagen

Kan Venstre samarbeide med FrP etter valget?
– For Venstre sin del kan det bli umulig dersom FrP skal deklarere vetorett på en del av våre viktigste politikkområder. Det gjelder spesielt innenfor oppfølging av Miljøpakken, kommunale kulturbevilgninger og kraftig reduksjon av eiendomsskatten. De må allerede i valgkampen si klart ifra om at de innser at de må fire på disse kravene, dersom det skal bli et borgerlig budsjettsamarbeid etter valget. Det er Frp som blir i mindretall uansett hvilke samarbeidskonstellasjoner man kan se for seg på mange politikkområder. Å sitte i et Byråd sammen med Frp er helt uaktuelt for Venstre, sier Gunnes.

Så en stemme til Venstre er ikke en stemme til FrP?
– Nei, det er det ikke. Venstre er opptatt av å få gjennom sin politikk. Vi har et stort ønske og mål om å på sikt bli større enn FrP i Trondheim. Man får kun Venstre-politikk ved å stemme på Venstre, og den sikreste måten å sørge for at Frp mister makt i Trondheim, er å stemme på Venstre.

Kan det være aktuelt å samarbeide med Ap og SV?
– Venstre går til valg på at vi ønsker et nytt borgerlig styre. Meningsmålingene viser også at stadig flere i Trondheim ønsker et borgerlig styre. Vi er heller ikke invitert inn i et samarbeid med AP og SV. Aller helst ønsker vi oss et flertallssamarbeid med Høyre og KrF. Vi vil heller ha et grønnere borgerlig styre, enn et rødgrønt eller mørkeblått styre, sier Gunnes.

Målet til Gunnes er å bidra til å gjøre bystyret grønnere.

– Vi vil fortsette å kjempe for miljøpakken – med billigere og raskere buss. Vi vil også satse på mer effektive velferdstjenester for de som trenger det mest, innen for eksempel rus- og eldreomsorg. Vi ønsker å bidra til å dra Trondheim i en grønnere og varmere retning, sier Gunnes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**