For ordens skyld

Venstre har ikke noe ønske om å angripe Høyre. Men det er min plikt som ordfører å si ifra når økonomiske interesser og politiske prosesser blandes sammen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Jeg tok det først direkte med Høyre, uten at de gjorde noe for å rydde opp. Når det så lå an til at dette kunne bli vedtatt i kommunestyrets behandling på mandag, måtte jeg fortelle kommunestyret om hva som holdt på å skje.

Dette er Høyre sinte for og kaller meg dårlig taper. Men jeg sa altså fra om dette før det ble klart at Høyre og Arbeiderpartiet hadde avtalt samarbeid for å hindre at kommuneplan og havneplan ble endelig vedtatt i mandagens møte.

Det var Høyres Beate Skretting Kristiansen som i Teknisk utvalg 16.08 foreslo en endring i havneplanen som passet til Johannes Kristiansens prosjekt, uten at det ble nevnt at det var mannen som også er Høyres ordførerkandidat som sto bak dette. Skretting Kristiansen har så i intervjuer denne uka forsøkt å framstille det slik at jeg driver med lignende ting. Det ene er at jeg fremmet flere forslag i siste liten før møtet på mandag: “De var blant annet basert på innspill under et folkemøte i forrige uke. Hva er forskjellen, egentlig”, spør hun i Agderposten.

Forskjellen er vel åpenbar: Mange innbyggere har engasjert seg i forslaget til havneplan etter at det ble sendt på offentlig høring. På folkemøtet 23.08 var vi 40 personer som hadde en engasjert diskusjon om mulige tiltak, reduserte byggehøyder og lignende. Å følge opp denne åpne dialogen med forslag som tar hensyn til innbyggerne våre er vel noe ganske annet enn å ta inn et prosjekt fra en utbygger, etter høringen, i siste politiske behandling av planen og uten å nevne at en partifelle sto bak.

I Adressa på torsdag går Beate Skretting Kristiansen enda lenger og sammenligner Johannes Kristiansens bruk av Høyres gruppemøte som påvirkningskanal for sitt utbyggingsprosjekt med min søknad om fradeling av en tomt jeg eide en del av. For ordens skyld: Min tidligere ektefelle og jeg søkte kommunens administrasjon og fikk avslag. Jeg vekslet ikke et ord med saksbehandler så lenge hun arbeidet med saken. Vi valgte å ikke klage på avslaget fordi det ville bringe søknaden inn i et politisk system jeg selv er en del av.

Hans Antonsen

Ordfører (Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**