– En god start

Regjeringens forslag om å redusere krav til aksjekapital fra 100.000 til 30.000 er noe Venstre har ivret for lenge, sier Venstres næringspolititiske talskvinne Borghild Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Borghild Tenden

Foto: Ingvild Boe Hornburg

– Det vil gjøre terskelen lavere for mange å starte for seg selv og velge aksjeselskapsmodellen som ramme for virksomheten. Det kan også bidra til at gründere velger å etablere norske aksjeselskaper, fremfor utenlandske foretak (NUF).

Venstre mener imidlertid at dette må følges opp med flere av de andre forslagene fra Knudsen-utredningen «Forenkling og modernisering av aksjeloven» som ble avgitt i januar 2011. – Ikke minst gjelder dette forslagene om at det skal bli mulig å foreta alt arbeidet med oppstart og registrering av nye selskaper hos Foretaksregisteret gjennom elektroniske løsninger, påpeker Tenden. Tenden mener også at kostnadene ved oppstart og registrering hos offentlige myndigheter må bli mindre. Her ligger Norge dessverre langt over land det er naturlig å sammenligne oss med. Tenden viser til at Venstre senest i behandlingen av revidert nasjonalbudsjett i juni i år foreslo å redusere gebyrene med 25 prosent.

Tenden viser også til forslagene om å forenkle aksjeloven ved bla å fjerne kravet om daglig leder, redusere kravet til antall styremedlemmer og ikke minst at styrene gis adgang til å behandle saker på andre måter enn ved fysisk møte, som viktige tiltak for å forenkle driften for de minste aksjeselskapene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**