Can we haz ur vote plz?

Stem Venstre “4 teh lulz” – eller for bedre dyrevelferd.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Kitteh luvs teh liberal party!

Kitteh luvs teh liberal party!
Foto: Martin Poole

Om katter kunne stemme, er det ikke usannsynlig at de ville ha stemt på Venstre. Venstre er partiet for bedre dyrevelferd. Dyrevelferd er svært viktig hele tiden – ikke bare i valgkampen.

Venstre mener at dyr som en selvfølge har en verdi i seg selv og skal behandles med respekt. Da Venstre satt i regjering i 2001-2005 ble pelsdyrspørsmålet satt på dagsorden for alvor, gjennom stortingsmeldingen om dyrevern og dyrs velferd, som ble fremmet av Lars Sponheim. Avtalen i Dyrevernmeldingen fra 2002 innebar at vi skulle se vesentlige forbedringer i pelsdyrnæringen innen 2012, men det ser ikke ut til å ha skjedd noen ting. Venstre er klare på at pelsdyrbransjen har fått mange nok sjanser uten at dyrevelferden har bedret seg, og vil følge opp Dyrevelferdsmeldingen ved å avvikle pelsdyrhold innen 2012.

Venstre har tatt opp dyrevelferd i Stortinget en rekke ganger de siste årene for å kreve bedre dyrevelferd. Vi er svært overrasket og skuffet over at regjeringen ikke ser ut til å gå for avvikling av pelsdyroppdrett, og dette er en viktig sak for oss i valgkampen.

Men dyrevelferd handler ikke bare om pelsdyr. Det finnes 10 – 15 000 hjemløse katter i Oslo og Akershus. Dette er helt klart kritikkverdig. For å få bukt med villkattproblemet foreslo Venstre da vi satt i regjering å påby ID-merking av huskatter. De rødgrønne har ikke fulgt opp forslaget.

 Akershus Venstre bruker Facebook-annonse med lolcat.

Akershus Venstre bruker Facebook-annonse med lolcat.

Venstre vil ha strengere tilsyn med dyrevelferd, spesielt overfor produksjonsdyr, bruk av forsøksdyr og transport av dyr. Dyrevelferden innenfor kjæledyrbransjen, som hester, hunder og katter er også en stor utfordring.

En annen stor utfordring er også knyttet til Mattilsynet og hva slags kontrollmyndighet vi skal ha når det gjelder dyrevelferd. Venstre er alvorlig bekymret for hvorvidt Mattilsynet klarer å følge opp jobben med dyrevelferd godt nok. Vi vil ha en evaluering dagens ordning, og styrke innsatsen for bedre dyrevelferd med økte ressurser og økt kompetanse.

En stemme på Venstre 12. september er en stemme på bedre dyrevelferd.

– Can we haz ur vote plz?

Se også:

– Unge Venstre om dyrevelferd
– Uttalelse fra Unge Venstres landsmøte: “Ny kurs for norsk dyrevelferd”
– Legg ned pelsdyrnæringen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**