Noen ord fra Orkdal Venstres ungdomskandidat

Hanne Kvernmo er 23 år, og er 4. kandidat på årets kommunevalgliste. Denne teksten er også innsendt til Avisa Sør-Trøndelags “Ordet fritt”.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Jeg fylte 18 år i 2005, og ønsket som mange andre unge å forlate hjemstedet for å se mer av verden. De neste fire årene tilbrakte jeg i Hordaland, men i feriene var jeg hjemme i Orkdal hvor jeg ble født og vokste opp. Hver gang jeg kom hjem ble jeg mer bevisst på hvilke kvaliteter Orkdal hadde og utviklingen som foregikk her. Jeg savnet familien min, men også bygdekinoen, Husdalsfjellene, basseng med vann i, og mye annet. Samtidlig ble blant annet leiligheten jeg bor i bygd og nye E39 til Trondheim tatt i bruk. Uttrykket “borte bra, men hjemme best” fikk ny mening, og i 2009 kom jeg tilbake for å bli. Jeg ønsket da å være med på å bevare denne flotte kommunen, og også sikre videre utvikling i fremtiden. Derfor ble jeg medlem av Orkdal Venstre, og stiller nå som 4. kandidat på lista.

Orkdal har lang tradisjon innen smelteverksindustri, noe som lokalsamfunnet nyter godt av gjennom verdiskaping og arbeidsplasser. Det er viktig for at det skal fortsette å være attraktivt for unge i samme situasjon som meg å slå seg ned her. Venstre ønsker å styrke Orkdal som næringssenter med et variert næringsliv og miljøvennlig industri som gir et mangfold av bærekraftige arbeidsplasser. Orkdal har i dag gode bedrifter som produserer viktige produkter samtidig som de kontinuerlig streber etter å forbedre sin miljøprofil. Det er spesielt viktig at det gode fokuset på energisparing og energigjenvinning fortsetter, og nettet for levering av fjernvarme fra vår tungindustri må utbygges. Venstre vil ønske velkommen etablering av et forsknings- og utviklingssenter for å utvikle dagens produksjon av materialer og komponenter til solcelleindustrien. Dette vil skape arbeidsplasser for personer med varierende faglig bakgrunn og utdannelse.

Venstre vil sørge for at kommunen til en hver tid har tilgang på næringslokaler og tomtearealer, og kort saksbehandlingstid i næringsspørsmål. Kommunen bør jobbe for å etablere næringshage e.l. som legger til rette for flere småbedrifter i Orkdal. OBUs “Etablererforum for nyskaping” er et meget positivt tiltak som kommunen må følge opp. Venstre vil opprettholde og videreutvikle landbruket for å sikre bosetting i hele kommunen. Et godt landbruk sikrer kortreist mat av god kvalitet, og hindrer utmarksområder å gro igjen.

Jeg håper alle lesere bruker sin stemmerett ved årets kommunevalg, og også samtidig avgir stemme i fylkesvalget. Godt valg!

Hanne Kvernmo, 4. kandidat for Orkdal Venstre.

 Hanne Kvernmo på stand sammen med Christian Bonvik og Vegard Rostad Rinne.

Hanne Kvernmo på stand sammen med Christian Bonvik og Vegard Rostad Rinne.
Foto: Lavrans

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**