Miljøfyrtårnet Risøya Folkehøyskole

I Tvedestrand finnes det en skole som er en foregangskole når det gjelder miljøvern i praksis. Risøya Folkehøyskole er den første folkehøyskolen i landet som har blitt utnevnt til miljøfyrtårn, og de har nå i år blitt resertifisert.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Risøya

Foto: nn

Skolen har gjennomført atskillige tiltak for å redusere utslipp og oppnå statusen som miljøfyrtårn. De har redusert avfallsmengde, strømforbruk, papirforbruk, drivstofforbruk og mange andre små og store tiltak. Det har vært mulig fordi det har vært et felles ønske fra ledelse og ansatte, og elevene er i stor grad involvert. Elevene har lettere for å bidra når de ser at de er en del av et større prosjekt, og at den innsatsen de gjør blir fulgt av en innsats som gjelder hele skolens virksomhet.

Venstre inviterte seg selv til et besøk på Risøya, for å se fra innsida hva det å være miljøfyrtårn betyr i praksis. De ble godt mottatt av prosjektets hoveansvarlig, Morten Røsaas, og rektor Per Kristiansen. Morten Røsaas ga en god gjennomgang av hva prosjektet innebar, og en omvisning viste hva som var gjort på skolens område.
Venstres representanter, deriblant ordførerkandidat Line Mørch, var godt fornøyd med omvisningen. Hun sier at her ser man at det er mulig å få ting til bare man legger godviljen til, og at Risøya Folkehøyeskole er et eksempel til etterfølgelse, ikke minst for kommunens egne virksomheter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**