En skole for kunnskap og like muligheter

Framtida begynner i klasserommet. Skolens viktigste oppgave er å gi den enkelte elev best mulig kunnskapsnivå, gode grunnleggende ferdigheter og tro på egne evner.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Ellen Korvald

Foto: Bjørn Flo Knudsen

En skole for kunnskap og like muligheter krever faglig sterke lærere. Derfor vil Venstre gi alle lærere tid og ressurser til faglig påfyll gjennom systematisk etter- og videreutdanning. Vi vil ha en god skole for elevene, derfor satser vi på læreren. Etter vår mening må staten ta et større finansieringsansvar for lærernes videreutdanning.

Venstre sier nei til at lærerne skal pålegges tilleggsoppgaver som vaktmesterarbeid, matservering og diverse administrativt arbeid. Lærerne drukner i rundskriv, lovendringer og evalueringsskjemaer. Dette må reduseres.

Venstre tar også til orde for en forpliktende opptrappingsplan for å øke antallet spesialpedagoger og helsesøstre i skolen. Dette er viktige tiltak for å styrke skolehverdagen.

I siste kommunestyreperiode har Kongsberg Venstre vært med å sikre flertall for relativt gode ressurser til skolene i Kongsberg. Utfordringen framover, når kommunebudsjettet neste år trolig må reduseres, blir å skjerme skolene for kutt. Men vi må også sette mer fokus på hvilke oppgaver vi faktisk pålegger lærerne. Målet må være at mest mulig tid brukes på elevene i klasserommet, og minst mulig på papirarbeid utenfor klasserommet.

Ellen Korvald, Venstres 2. kandidat

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**