Din mulighet til å velge miljø

Du bør ha mulighet til å velge å være miljøvennlig! I Klæbu sorterer vi kun restavfall og papir. Dette hentes med jevne mellomrom av det interkommunale selskapet Envina. For dem som ønsker å kildesortere ytterligere er det en utfordring å få levert dette.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Resirulering

Utenom glass/metall-containerene ved Prix finnes det ingen annen mulighet enn å selv kjøre det kildesorterte avfallet til Hegstadmoen i Trondheim. I Melhus, der Envina holder til, har de derimot flere miljøstasjoner som tar imot kildesortert avfall. Venstre vil arbeide for at Klæbu også får miljøstasjon(er), slik at det gjøres enklere for innbyggerne å velge miljøvennlig adferd.

På Ladestien i Trondheim bruker kommunen syv millioner kroner årlig på å rydde avfall etter turgåere. Det er antagelig nødvendig, men likevel trist å se at de må bruke så mye penger på formålet. Venstre mener kommunen må legge til rette for, og informere om, at de som nyter naturen selv tar ansvar for at naturen er i samme stand som da de ankom. Venstre ønsker fokus på sporløs ferdsel i naturen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**