Venstre vil fortsette å kjempe for gode helsetjenester og bedre eldreomsorg

Vi mener et velferdssamfunn måles etter hvordan vi tar vare på de svakeste. I Norge er det ikke lenger viktigst å gi mer til alle, men å hjelpe enkeltmennesker som trenger det. De aller fleste i Bærum har det godt, men en del sliter og strever.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Vi mener at helsetjenestene og systemet rundt det skal være for folk og ikke motsatt! Folk først! Individuelle løsninger fordi vi er ulike. Vi er for valgfrihet.

Det gjelder også eldreomsorg, psykiatri, rehabilitering og tilbudet til rusavhengige.
I Bærum har Venstre vært med på å forbedre helsetjenestene gjennom konkrete forslag og mange innspill til meldinger som Rådmannen bruker som planleggingsdokumenter.

Varm velferd handler både om både mottageren av hjelpen og den som skal gi den. Venstre taler for begge parter. Det vil vi fortsette med. Vi har fulgt sykefraværet nøye. Når sykefraværet øker kan det være rop fra ansatte som ikke får gjort jobben sin godt nok!

I Venstre er vi mer opptatt av om velferdstjenestene er
gode, enn av hvem som utfører dem. Vi har ikke som mål å bruke private tjenester i alle sammenhenger, men det
finnes en rekke ideelle organisasjoner og private institusjoner
Som gir gode omsorgstjenester. Disse gir et verdifullt bidrag til den norske velferdsstaten.

Vi mener også at det primære at de som jobber i våre tjenester med brukere og pasienter skal sikres at de har mest mulig tid til å gjøre nettopp det. Minst mulig tid på skjemavelde og mest mulig direkte tid sammen med den som trenger hjelp! Mer behandling, mindre byråkrati!

Hilde

Foto: Tor

Hilde Arneberg
Bærum Venstres 2. kandidat

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**