Venstre frem, Frp tilbake

På BAs meningsmåling onsdag får Venstre 7,2 % oppslutning, mens et byrådsalternativ av Høyre og Frp ikke lenger har flertall. Julie Andersland (V) øyner håp for et alternativt borgerlig styre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Julie Andersland

Foto: Tor Blaha

– Vi tar ingenting for gitt, men dette er enda en måling som viser flertall for et byrådsalternativ av Venstre, Høyre og KrF. Dette er også den første målingen på lenge som viser at vi kan unngå et flertall av Høyre og Frp.

Andersland mener et borgerlig byråd med tyngdepunkt hos Venstre heller enn Frp er bedre stilt til å ta fatt på de utfordringene Bergen står overfor. Hun ramser opp tre punkt som er spesielt viktige:

– Bergen trenger et byråd som fører en varm velferdspolitikk. Byrådet har kuttet i sosialhjelpen og sagt nei til radikal rusbehandling. Det vil Venstre endre på.
 Vi trenger et byråd med mot til å fjerne bilkøene. Byrådet er maktesløse mot giftlokk og kø fordi de ikke tør begrense biltrafikken. Det vil vi gjøre noe med. Og Bergen trenger et byråd med skikkelig orden på økonomien. De kutter i tilbudet fordi de roter med BKK-utbytte og sier nei til grønn eiendomsskatt. Så lenge Frp har hånden på rattet i byrådssamarbeidet og fører den politikken de har ført til nå, vil ikke disse problemene bli løst, mener Julie.

Frp rakner
Venstretoppen mener å se at Frp rakner i sømmene:

– I dag går Frp-ordføreren på Askøy ut i BA og vil kaste Siv Jensen ut av partilederstolen. Dette viser at Frp har et styringsproblem: Grepet om makten glipper når velgerne ser at et finnes mer ansvarlige alternativer. Vi mener høstens valg står mellom et borgerlig byråd med Venstre, som kan løse køproblemene, få Bybanen bygget til alle bydelene og rydde opp i elendigheten i Nygårdsparken, eller om vi skal fortsette som før med dagens byråd. Jeg oppfordrer bergenserne til å velge det første, avslutter Andersland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**